Draft combine izvještaj

Draft combine izvještaj

Nakon što je određen poredak za izbor na ovogodišnjem draftu, došlo je vrijeme i za draft combine, na kojem se vrše testiranja igrača koji izlaze na isti, a nakon prvog dana, gdje su odrađena mjerenja, medicinska testiranja i prvi dio razgovora sa klubovima, drugi dan nam je donio neke jako zanimljive rezultate.

Glavna vijest je zasigurno centar Mohamed Bamba i njegov raspon ruku, koji iznosi nevjerojatnih 7’10 stopa, ili 243.84 centimetara. Ujedno je s time postavio i novi rekord combinea, a dosadašnji rekord je držao centar Utah Jazza Rudy Gobert sa 7’9 stopa, točnije 239 centimetara. Ujedno, visina sa ispruženim rukama, ili standing reach mu je suludih 297.18 centimetara. Usporedbe radi, Gobertu su na combineu izmjerili 295.65 centimetara. Ovi rezultati bi mu mogli pomoći da napreduje u konačnom izboru, gdje mu predviđaju da će biti top10 pick.

Uz Bambu, među pet igrača sa najvećim rasponom ruku se nalaze Udoka Azubuike(234 cm), Jaren Jackson(230 cm), te Isaac Haas i Austin Wiley(228 cm).

Kod mjerenja odraza je isto bilo zanimljivih rezultata, a pobjednici mjerenja su bekovi  Donte DiVincenzo i Josh Okogie. Njima je izmjeren odraz od 42 inča, ili po našem 106 centimetara. Iza njih su se smjestili Trevon Duval, Anfernee Simmons, Grayson Allen i Hamidou Diallo, kojima je odraz između 40.5 i 41.5 inča.

Što se tiče testa agilnosti, ili line agility testa, pobjedu je odnio bek sa Dukea Grayson Allen, koji je test odradio za 10.31 sekundu, i s tim rezultatom spada među najbolje u povijesti testiranja. Da Vam dočaram malo, očekivano vrijeme za beka se kreće između 10.2 i 10.9 sekundi.

Danas su na rasporedu završni krug razgovora sa klubovima i dodatna testiranja, u subotu medicinska testiranja i razgovori sa razvojnom grupom i Unijom igrača, nedjelja je opet rezervirana za medicinska testiranja, a u ponedjeljak igrači napuštaju combine.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar