Down under i Oceanija: Simmons još u nedoumici oko Svjetskog, Noah bi mogao na Novi Zeland

Down under i Oceanija: Simmons još u nedoumici oko Svjetskog, Noah bi mogao na Novi Zeland

Zanimljive vijesti stižu nam iz nešto manje zastupljenih, ali čini se ništa manje interesantnih Australije i Oceanije. Zvijezda Philadephia 76’ersa, Ben Simmons još ne zna hoće li nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini, dok centar Joakim Noah bi trebao otići u Novi Zeland i potpisati za momčad New Zealand Breakersa.

Simmons je još uvijek u nedoumici oko nastupa za svoju Australiju na Svjetskom u Kini. On je još ranije u svibnju ove godine izjavio kako će vjerojatno igrati za „Klokane“ u Kini, no čini se da je to ipak još pod upitnikom. Bez njega Australija i dalje ima jaku momčad, tu su Patty Mills, Aaron Baynes, Joe Ingles te Andrew Bogut. Prva utakmica se igra već 31. kolovoza, a Australija je u grupi s Kanadom, Litvom te Senegalom. Navodno su šanse da propusti Svjetsko iz dana u dan sve veće jer u medijima kruže glasine kako su ga čelnici Sixersa uslovili pričom o ugovoru. Preciznije, njegovo igranje za Australiju moglo bi se odraziti na novi ugovor, naravno u negativnom smislu.

S druge strane, Noah bi trebao otići na Novi Zeland, javlja Marc Stein. Žele ga New Zealand Breakersi i čini se da je samo pitanje vremena kad će Francuz potpisati. Tamo ga čeka bivši suigrač s koledža, Matt Walsh, koji je vlasnik kluba. Noahu je već 34 godine na leđima, a Breakersi ga vide kao pojačanje iz snova. Prošle je sezone igrao u Memphisu i podsjetio na svoja najbolja izdanja. Bez obzira na godine, njegovo dugogodišnje NBA iskustvo sigurno će biti od koristi Breakersima koji su već spremni za njegov doček.

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar