Dovršen posao: Bogut u Warriorsima

Dovršen posao: Bogut u Warriorsima

Nije tajna da je Warriorsima bio potreban centar da odmori DeMarcusa Cousinsa. Prvo su pokušali s Robinom Lopezom, no kada im Bullsi to nisu dozvolili, morali su se okrenuti alternativama.

Jedna takva je upravo Andrew Bogut, koji je do sada igrao za Sydney Kingse u Australskoj ligi, gdje je sezona upravo završila. Prisjetimo se, Bogut je osvojio prsten s Warriorsima 2015. godine protiv Cleveland Cavaliersa, te je bio njihov startni centar u razdoblju od 2012. do 2016. godine, kada je zamijenjen u Dallas Maverickse kako bi se napravilo mjesta za Kevina Duranta.
Teško je za povjerovati kako će Bogut dobiti puno minuta u ekipi iz Oaklanda. Cousins će, naravno, pokriti većinu minuta na centru, a popularni Andrija će se za minutažu boriti sa Kevonom Looneyem i Jordanom Bellom.
Bogut je, možemo reći u pravom smislu te riječi, dominirao u Australiji gdje je imenovan za MVP-a i obrambenog igrača sezone s prosjecima od 11,6 poena, 11,6 skokova i skoro tri bloka po utakmici.

Njegovi problemi s ozljedama bi manje trebali dolaziti do izražaja upravo zbog limitiranog vremena koje će provest na parketu. Zadnje što smo od Boguta vidjeli u NBA-u je bilo prošle sezone, kada je nastupao za Lakerse, ali nije dobivao previše prilika.

    Ostavite komentar