Don Nelson uživa u mirovini: Pušim nešto marihuane

Don Nelson uživa u mirovini: Pušim nešto marihuane

U četvrtak navečer Golden State Warriorsi su odali počast ekipi iz 2007. godine koja je priredila jedno od najvećih iznenađenja u povijesti NBA lige. Tog proljeća Warriorsi su u doigravanje krenuli s osmog mjesta Zapadne konferencije. U prvom krugu čekali su ih Dallas Mavericksi, momčad s najboljim omjerom u ligi (67-15) i najkorisnijim igračem lige – Dirkom Nowitzkim.

Posljednja dva mjeseca regularnog dijela sezone  Ratnici su kao motivaciju koristili slogan „Mi vjerujemo“, da bi potom u doigravanju napravili nešto u što zasigurno nitko drugi u ligi nije vjerovao. Prolazom u drugi krug nakon šest utakmica postali su tek treća osmoplasirana momčad kojoj je to „pošlo za rukom“.

Trener te povijesne ekipe bio je Don Nelson, inače rekorder među trenerima s ukupno 1335 pobjeda u karijeri. Nelson se umirovio 2010. godine, a trenutačno živi na Havajima. Kada su ga na press konferenciji pitali kako provodi umirovljeničke dane njegov odgovor izazvao je salve smijeha.

„Pušim nešto marihuane. Nikada nisam pušio dok sam igrao ili trenirao tako da je to novo iskustvo za mene. Kako god, to radim i odlično se zabavljam. Sada je legalnije više nego ikad prije tako da uživam.“ 

Atmosferu je dodatno začinio Stephen Jackson, jedan od ključnih igrača „We believe“ Warriorsa, pobjedonosno podigavši ruke na izjavu bivšeg trenera. Jackson je prije nekoliko godina priznao da je s vremena na vrijeme znao „povući koji dim“ prije utakmice tako da njegov entuzijazam po pitanju Nelsonovog novog hobija uopće ne iznenađuje.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar