Dogovoren prvi trade sezone: Clarkson u Jazzere, Exum u Cavse

Dogovoren prvi trade sezone: Clarkson u Jazzere, Exum u Cavse

Suša je gotova! Nakon više od pet mjeseci napravljena je razmjena u NBA ligi. Posljednji trade prije četvrtka obavili su Oklahoma i Houston kada su razmijenili Chrisa Paula i Russella Westbrooka 11. srpnja, a to je ujedno bila i najduža pauza između razmjena od 1968. godine.

Sušu su prekinuli Utah i Cleveland. Jazzeri su poslali Dantea Exuma i dva picka druge runde za 2021. i 2022. godinu u Cavse koji su u suprotnom smjeru poslali Jordana Clarksona.

Exum je 2014. izabran kao peti pick, ali nikada nije opravdao očekivanja ponajviše zbog mnogobrojnih ozljeda. Ove sezone je odigrao 11 utakmica tijekom kojih je ubacivao 2,2 poena. U Cleveland stiže s dvogodišnjim ugovorom vrijednim 19,2 milijuna dolara.

Clarkson je na istom draftu izabran kao 46. pick. Wizardsi su ga istu večer proslijedili u Lakerse gdje je proveo četiri godine, a prošle je razmijenjen u Cavse. Ove sezone je zabijao 14,7 poena po utakmici. U Utu stiže s 13,4 milijuna dolara vrijednim ugovorom koji ističe na ljeto, a u klubu se nadaju da će im dati dodatnu energiju s klupe.

GM Clevelanda, Koby Altman, i GM Jazzera, Justin Zanik, imaju snažnu poslovnu vezu. Kroz posljednje tri godine su radili na tri zajedničke razmjene. U studenom 2018. je razmijenjen Kyle Korver za Aleca Burksa i dva picka druge runde, a u veljači iste godine Utah i Cleveland su sa Sacramentom dogovorili razmjenu u kojoj su Cavsi poslali Jae Crowdera u Jazzere, a u suprotnom smjeru otišao je Rodney Hood.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar