Doc Rivers preskočio Reda Auerbacha na ljestvici pobjeda

Doc Rivers preskočio Reda Auerbacha na ljestvici pobjeda

Devetsto trideset i devetom pobjedom u trenerskoj karijeri, trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers na vječnoj ljestvici preskočio je Reda Auerbacha i sada se nalazi na jedanaestom mjestu NBA trenera kada su u pitanju isključivo pobjede. Do kraja sezone vjerojatno će ući u Top 10 jer ga samo pet pobjeda dijeli od legendarnog Billa Fitcha.

Uvjerljivom pobjedom Clippersa nad New Orleans Pelicansima (126 – 103) Rivers je preskočio čovjeka koji je imao prste u 16 od 17 naslova koje je osvojila još uvijek najuspješnija organizacija u povijesti lige, Boston Celticsi. Ovaj posljednji, 17. naslov Celticsa (2008.), dogodio se upravo pod Riversovim kormilom.

Dalek je put do broja 1. kojeg drži Don Nelson koji je pak prvi igrački naslov osvojio pod Auerbachom kao trenerom. Isprepletenosti znanja, talenata i ljudskih karaktera svjestan je i sam Rivers što je jasno vidljivo iz izjave nakon jučerašnje pobjede.

Imao sam veliku sreću“, rekao je Doc. „Imao sam nevjerojatne igrače i nevjerojatne trenere i sjajno osoblje i vlasništvo koji su mi omogućili da ovako dugo treniram. To je prilično cool. Kad god se nalazite u istoj rečenici s Redom osjećate se neizmjerno sretno.“    

 

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar