Doc Rivers i Paul George: Sami smo se doveli u ovu situaciju

Doc Rivers i Paul George: Sami smo se doveli u ovu situaciju

Igrači Los Angeles Clippersa ne vjeruju da će postati dio “prokletstva” koje muči njihov klub. Na bilo kakav spomen ružnih playoff ispadanja iz prošlosti brzo će reći kako nitko od njih nije bio dio tih nesretnih rostera. Inzistiraju na tome da su stvari sada drugačije.

Posljednje dvije utakmice nisu pomogle u ostavljanju takvog dojma. Clippersi su prvo prokockali 16, a zatim i 19 poena prednosti i prolaz u finale Zapadne konferencije moraju tražiti u sedmoj utakmici. Trener Doc Rivers ne traži krivnju u vanjskim faktorima.

U ovakvoj smo situaciji jer smo se sami doveli u nju. Možete na to gledati s pozitivne ili negativne strane, ali to je tako. Ova ekipa nije imala ranija iskustva tako da sve uče u hodu”, jučer je izjavio Doc, pa nastavio.

Nema tajne poput napitka koja bi objasnila zašto se to dogodilo. Postoje dvije stvari koje nismo radili. Obrambeno je očito jer su pogađali skoro 60% šuteva u drugom poluvremenu. Ono što je “iskakalo”,  bili su na liniji slobodnih bacanja skoro u svakom napadu. Denveru treba priznati da su to shvatili i postali agresivniji. Najveći problem je naš napadački ritam. Dijelom je to zasluga njihove napadačke učinkovitosti, ali nešto je i do nas samih. A u obrani, definitivno moramo biti bolji.”

Problem Clippersa u posljednje dvije utakmice je nekonzistentnost. Izgledaju kao momčad koja nikad nije imala priliku stvoriti kemiju, što zapravo i jesu. U napadu, za razliku od Nuggetsa, ne traže mismatch koji će instantno iskoristiti. U obrani gube fokus, a Patrick Beverley prerano ulazi u probleme s osobnim pogreškama.

Treba im priznati, igraju čvrsto. Igramo protiv treće momčadi Zapada. Dobri su, neumoljivi, izdržljivi… Ali ono što smo činili kako bi došli u vodstvo kontinuirano je djelovalo, sve dok to ne prestanemo činiti”, zaključio je Rivers.

Ako Clippersi ponovno dožive takvu “crnu rupu” snovi o naslovu NBA prvaka mogli bi završiti već u drugom krugu doigravanja. U to, međutim, ne vjeruje jedna od Riversovih glavnih uzdanica – Paul George. Govoreći o atmosferi u momčadi nakon poraza u šestoj utakmici serije rekao je sljedeće.

Pozitivna je. Ova grupa igrača drži se zajedno. Još uvijek smo mi ti koji odlučujemo o vlastitoj sudbini. Nema panike. Imamo sedmu utakmicu. Sviđa mi se šansa koju imamo s ovom grupom igrača. Stavili smo se u ovaj položaj i na nama je da se iz njega izvučemo.”, kao trenerova jeka zvuči PG-13.

Znamo protiv koga igramo. Izuzetno ih poštujemo kao protivnike, ali sviđaju mi se naše šanse. Sviđa mi se to što imamo. Ponavljam, na nama je da to dovršimo”, predstojeću “majstoricu” rezimirao je George.

Klubu iz L.A.-a povijest ne ide u prilog. U utakmicama koje su ih mogle odvesti do konferencijskog finala imaju katastrofalan skor 0 – 7. Nuggetsi, s druge strane, imaju niz od pet pobjeda u utakmicama koje nisu nudile popravni ispit. Hoće li se nizovi nastaviti ili će Clippersi konačno skinuti “prokletstvo” saznat ćemo već noćas.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar