Divac dobio produženje pa objavio rat: Otpustio Joergera i pomoćnog GM-a!

Divac dobio produženje pa objavio rat: Otpustio Joergera i pomoćnog GM-a!

Marc Stein je još jučer objavio na Twitteru vijest da čelnici Sacramento Kingsa planiraju razgovarati s GM-om Vlade Divcem. Danas su Kingsi objavili priopćenje iz kojeg je postalo jasno da će Vlade potpisati novi i bogatiji ugovor koji će trajati do ljeta 2023. godine. Prethodni ugovor je trebao trajati do sljedećeg ljeta.

,,Za mene je uzbudljivo biti u Sacramentu. Čast mi je nastaviti graditi momčad zbog uspjeha Kingsa,“ rekao je Vlade pa nadodao:

Vjerujem da imamo momčad koja ima sve za pobjede i playoff. Želim se zahvaliti vlasniku (Vivek Ranadivé), organizaciji Kingsa i navijačima na podršci

Nakon što je dobio novi ugovor, prema glasinama (Marc Stein, Adrian Wojnarowski) Divac je nakon zadnje utakmice Kingsa protiv Portland Trail Blazersa trebao održati razgovor u 4 oka sa svojim asistentom Brandonom Williamsom, ali i prvim trenerom Daveom Joergerom. Nakon nekoliko sati, Wojnarowski nas je izvijestio da je epilog tog sastanka otkaz i Williamsu i Joergeru.

,,Nakon ocjenjivanja sezone, odlučio sam da moramo krenuti u drugom smjeru kako bi nas doveli na vrh“, rekao je Divac u priopćenju.

,,U ime cijele organizacije Kingsa, za njegov doprinos u našem timu i želim mu sreću u karijeri“, dodao je Vlade.

Svakako je iznenađenje otkaz Joergeru, jer su Kingsi napredovali u odnosu na proteklu sezonu (ove sezone 39 pobjeda naspram prošlosezonskih 27). Do zadnjih dvadesetak dana su imali šansu za playoff (score u zadnjih 26 utakmica je 9-17) kojeg Kingsi čekaju punih 13 godina (najdulje od svih momčadi). Svi glavni igrači Kingsa su mladi (De`Aaron Fox, Buddy Hield, Bogdan Bogdanović) i ostvarili su napredak u odnosu na prošlu sezonu, Harry Giles je opravdao povjerenje nakon teške ozljede koljena, drugi izbor zadnjeg drafta Marvin Bagley je također opravdao povjerenje (iako su Kingsi propustili izabrati Luku Dončića), Nemanja Bjelica kojeg su doveli putem prošle ljetne tržnice se pokazao kao dobro pojačanje, ali i Harrison Barnes kojeg su doveli tijekom deadlinea iz Dallas Mavericksa). Jednostavno Zapad je ove sezone bio prejak, ni LeBron James s Los Angeles Lakersima ove sezone neće nastupati u playoffu.

Joerger je Kingse vodio pune tri sezone, ukupan score mu je 98-148 (39,8 %), dok je prije Kingsa također tri sezone vodio Memphis Grizzliese uz score 147-99 uz tri nastupa u playoffu uz omjer 9-13.

Tko će biti kandidati za novog trenera Kingsa još je rado za pretpostaviti. Mada se već pojavilo nekoliko imena u glasinama. Marc Stein navodi da bi to mogao biti Luke Walton ako ga Lakersi otpuste, Zach Lowe misli da bi to mogao biti pomoćnik Gregga Popovicha Ettore Messina, dok Sam Amick misli da bi to mogao biti bivši trener New Orleans Pelicansa Monty Williams. Hoće li tko od njih ili netko drugi postati novi trener Kingsa ostaje nam vidjeti u narednom periodu.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar