Disfunkcionalnost Lakersa u punom sjaju: Walton i službeno bivši, glavni kandidat za nasljednika – Tyronn Lue?!?

Disfunkcionalnost Lakersa u punom sjaju: Walton i službeno bivši, glavni kandidat za nasljednika – Tyronn Lue?!?

Agoniji je napokon došao kraj – Los Angeles Lakersi su objavili kako su prekinuli suradnju s dosadašnjim trenerom Lukeom Waltonom te će se posvetiti potrazi za novim trenerom.

Vijest o otkazu nije iznenadila nikog, s obzirom na to da je Walton cijelu sezonu tretiran kao “hodajući mrtvac”, te je njegov otkaz bio samo pitanje vremena. Razloga za to je poprilično, no glavni je bio taj što on nije doveden od strane sada već bivšeg predsjednika Magica Johnsona i GM-a Roba Pelinke. Ipak, zahvaljujući protekciju vlasnice Jeannie Buss uspio je izgurati sezonu do kraja, no dalje od nje nije uspio.

Uz to, Lakersi su cijelu sezonu se borili s unutarnjim demonima i količinom ega koji je parao svlačionicu i atmosferu unutar nje, te su često dolazili do sukoba. Najveći se dogodio početkom veljače, kada je nakon poraza od Warriorsa došlo do svađe između Waltona te Lancea Stephensona i Michaela Beasleyja, a svemu je kumovala Waltonova prozivka veterana i njihove uloge uzora i mentora mlađim suigračima.

I kao šlag na kraju je došla vijest o ogromnom interesu Lakersa za zvijezdu Pelicansa Anthonyja Davisa, kada je uprava ponudila pola svlačionice i javno licitirala imenima mladih igrača dostupnih za razmjenu. U takvim uvjetima teško bi se snašli i mnogo iskusniji treneri, kamoli Walton.

Američki novinari su odmah krenuli sa špekulacijama oko njegovog nasljednika, a jedno ime se posebno ističe – ono Tyronna Luea, nekadašnjeg igrača Lakersa te bivšeg trenera Clevelanda. Ova vijest dodatno ide u prilog tezi koliku moć u Lakersima imaju najbolji igrač LeBron James te njegov agent Rich Paul.

Uz njega, špekulira se i o Montyju Williamsu, trenutnom asistentu u Philadelphiji. No njegov angažman je upitan radi privatne situacije samog Williamsa, koji je neke poslove odbio upravo radi toga.

Umjesto očekivanog doigravanja, Lakersi su u situaciji da u travnju se bave pitanjima predsjednika i trenera. Nažalost, franšiza i dalje pokazuje koliko je zapravo disfunkcionalna, ma koliko god se trudili pokazati suprotno, a izgledno je kako će takva i ostati još neko vrijeme.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar