Dirk Nowitzki oduševljen Dončićem: Već je sada kao veteran

Dirk Nowitzki oduševljen Dončićem: Već je sada kao veteran

19-godišnji Luka Dončić ušao je jako dobro u sezonu. Rookie izgleda zrelo i već sada je jedan od glavnih igrača Dallas Mavericksa. U momčadi je okružen odličnim trenerom i veteranima. Dirk Nowitzki je jedan od igrača od kojeg može najviše naučiti i koji mu može pokazati kako doći do uspješne karijere.

On je igrač već sada pun samopouzdanja. On je profesionalac od svoje 14. godine. Živio je u drugim zemljama prije nego što je došao ovdje. Njegov engleski je dobar. Osjeća u svojoj glavi kao da on vodi show. Ponaša se kao pravi veteran. Zabavljamo se. Dobar je momak. Za sada me nije pitao puno toga. Samo igra svoju igru“, nastavio je Dirk.

Nisam ja imao tako samopouzdanja, taj swag kada sam došao u ligu. Nisam bio siguran hoću li uspjeti doći u ligu. Ovaj momak je došao znajući što sve treba kako bi uspio. I tako se ponaša na terenu. Nema straha. To je potpuno drugačije.“

Osim toga igra je potpuno savršena za njega. Kada sam je došao u ligu, bilo je fizički zahtjevinije. Visoki igrači su uvijek udarali i držali. Sada je sve prekršaj. Tako da pravila idu njemu na ruku. Nije ovo ni blizu naše usporedbe“, završio je Dirk Nowitzki.

U svojoj prvoj sezoni kao član Mavsa Dirk je odigrao 47 utakmica, imao je 8,2 poena, 3,4 skoka i jednu asistenciju. Dončić ima ove sezone u deset utakmica 19,8 poena, 6,5 poena, 4,4 asistencije. Ako nastavi ovako igrati čeka ga jako lijepa budućnost u Dallasu.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar