Derrick Rose: Philova predanost „trokut napadu“ nas je stajala sezone

Derrick Rose: Philova predanost „trokut napadu“ nas je stajala sezone

Derrick Rose prolazi kroz rehabilitaciju vlastitog imidža nakon suđenja za grupno silovanje i šestogodišnjeg igračkog statusa kao joker s klupe. Dokumentarni film se već prikazuje, a uskoro izlazi i knjiga bombastičnog naslova – „I’ll Show You“ (Pokazat ću Vam).

Rose se svim silama trudi vratiti u milost NBA lige, a sebi vratiti prefiks „dobrog momka“. Međutim, detalji sa svjedočenja poput priznanja da „ne zna što znači PRISTANAK kada je seksualni čin u pitanju“, kao i nesposobnost da zaigra u početnoj postavi ne idu mu u prilog.

U međuvremenu, Roseovo iskustvo s New York Knicksima u sezoni 2016/17 posebno je zanimljiva priča s obzirom na ostale aktere. Prvenstveno se to odnosi na Phila Jacksona i Carmela Anthonyja.

U izvatku iz knjige Rose kaže kako je Jacksonova predanost trokutnom napadu osudila Knickse na propast te sezone. Preciznije, Rose tvrdi da Jacksonov plan nije odgovarao igračima koje je imao na raspolaganju. Citate je prenio New York Post.

„Iz moje perspektive, drag mi je Phil, ali daj čovječe, još uvijek igraš trokut? Još uvijek ih je prisiljavao na to. Ja sam agresivni razigravač, ulazim pod koš. Trokutje u redu, ali ne za igrače koje smo imali. Melo nije mogao igrati na takav način, nije htio.

Jo (Joakim Noah) i ja smo pričali o tome cijelo vrijeme. Phil je želio da igramo na određeni način i morali smo slušati. Što možeš učiniti?

Na početku sezone Phil nije inzistirao zapravo na ničemu. Ali kako je vrijeme prolazilo stil igre se pretvarao u trokut i tako smo igrali skoro cijelu sezonu. Bili smo nova ekipa s novim igračima i novim trenerom (Jeff Hornacek), a zbog Mela i načina na koji je igrao trebali smo nešto što će funkcionirati odmah, a za takav napad nam je trebalo vremena.“

Rose nije izoliran u razmišljanju kako je Phil Jackson ostao u nekim prošlim vremenima i kako se zavarava da je sustav Texa Wintera donosio pobjede, a ne izvanredni talenti Michaela Jordana, Scottija Pippena, Kobeja Bryanta i Shaquillea O’Neala.

Nekoliko godina kasnije, Knicksi nisu u ništa boljem položaju nego te 2016. godine, a Carmelo nema ugovor s niti jednom NBA momčadi. Velika pojačanja prijelaznog roka otišla su u susjedne Brooklyn Netse, Kristaps Porzingis u Dallas Maverickse, a Knicksi su sve manji faktor na NBA mapi.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar