Derrick Rose: Igrao sam košarku iz osvete

Derrick Rose: Igrao sam košarku iz osvete

Derrick Rose je sam priznao kako već dugo vremena nije igrao košarku iz istinske ljubav prema sportu zbog koje je i počeo igrati. Kaže kako se u njemu pobudio nagon da svima koji sumnjaju u njega nakon brojnih ozljeda dokaže da su u krivu te tako košarku igra samo iz osvete. Jako je želio pokazati svima koji su govorili kako se neće vratiti na parket, kako je istrošen i kako su ozljede učinile svoje, da nije kraj i da može još puno toga u ovoj ligi.

U razgovoru za ESPN s njihovim reporterom Daveom McMenaminom rekao je da taj osjećaj više ne postoji te da je motivacija ponovno ljubav prema košarci i želja za igrom. Osjeća se odlično na terenu i navodi kako je spreman učiniti sve da osvoji prvenstvo s Clevelandom.

„Neka čudna tama nadvila se nad mojom karijerom, a pod time mislim na sam način moje igre jer sam igrao isključivo iz osvete“, rekao je Rose u subotnjem intervjuu za ESPN. „To nije moj stil, uživam u natjecateljskom duhu, ali kada sam se vratio jednostavno sam želio pokazati onima koji sumnjaju da nije kraj. Nema smisla to raditi više, ja najbolje znam kakav sam igrač i kakva osoba.“

Možda ga je u realnost vratila i činjenica da je najbolja ponuda spremna za njega bila ona Cavaliersa od 2,1 milijun i ugovor od jedne godine. S druge strane, možda mu je želja za ponovnim dokazivanjem bila kočnica pa će sada igrati sezonu bez tereta. Bez obzira na motivaciju, Rose je potreban Clevelandu u borbi za naslov.

Rose je potpisan kao osigurač s klupe, točnije zamjena za Kyrie Irvinga. Jedan od igrača koji će voditi drugu petorku i držati konce igre dok glavne zvijezde odmaraju, dakle riješiti problem koji su Cavsi imali nebrojeno puta prošle sezone. Zatim je došlo do razmjene između Clevelanda i Bostona, a Irvinga je zamijenio ozlijeđeni Isaiah Thomas. Rose tako neplanski upada u prvi plan i postaje starter jer najoptimističnije prognoze vide Thomasa na parketu oko Božića, neke malo realnije pak iza nove godine.

D-Rose će uz LeBrona biti organizator igre, dakle jedan od glavnih kreativaca u prvih pet. Budući da Thomasa nema prvi dio sezone, bivši MVP lige će dobiti priliku da pokaže kako je još magije ostalo u njegovoj igri. Izvješća s treninga kampa su zadovoljavajuća za trenersko osoblje, a nama će trebati malo više od toga da procijenimo situaciju.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar