Derek Fisher novi trener WNBA momčadi Los Angeles Sparksa

Derek Fisher novi trener WNBA momčadi Los Angeles Sparksa

Derek Fisher, bivši dugogodišnji član Los Angeles Lakersa koji je pomogao pomoći momčadi doći do pet NBA naslova, pronašao je novi posao. Fisher će biti novi glavni trener WNBA momčadi Los Angeles Sparksa.

Oduševeljen sam što imenujem Dereka Fishera našim sljedećim glavnim treneromDerek je dokazani vođa, na i izvan parketa. Njegovo bogatstvo iskustva kao bivši igrač i lgavni trener, ne mogu smisliti bolju osobu koja će voditi našu momčad.“

izjavio je izvršni predsjednik i GM Penny Toler.

Uzbuđen sam što ću biti novi glavni trener LA Sparksa. Nema bolje organizacije u WNBA-u i jedva čekam početi raditi s ovom grupom, upravom i talentiranim igračicama i trenerima koje imamo i želimo zadržati visok nivo, ono što LA košarkaški navijači očekuju i zaslužuju

izjavio je Fisher.

Fisher ima trenerskog isksutva, bio je glavni trener New York Knicksa. Nije ispalo najbolje jer je Phil Jackson htio primjeniti u Knickse triangle napad. Nije imao pretjerano puno talenta u Knicksima, nije ispalo najbolje, ali je svejedno mogao jako puno iz toga naučiti.

Sa Sparksima Fisher će imati talentiran roster, ima dvostruku osvajačicu MVP nagrade Candace Parker. Posljednji naslov momčad je osvojila 2016. Prošle sezone imali su omjer 19-15. Ispale su u drugoj rundi protiv Washingtona u playoffu.

Vidjet ćemo hoće li Fisher ispuniti očekivanja, hoće li moći na prenijeti na najbolji mogući način sve ono iz NBA u WNBA.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar