DeMarcus Cousins: Prošla je godina bila najteža u mom životu

DeMarcus Cousins: Prošla je godina bila najteža u mom životu

*Predstavljamo izvorni tekst Marca J. Spearsa o njegovom razgovoru s DeMarcusom Cousinsom objavljen na portalu The Undefetaed.

Vjerojatno ne postoji igrač koji je uzbuđeniji radi dolaska nove godine od DeMarcusa Cousinsa.

“Ovo je bila najduža godina mog života,” povjerio se The Undefeatedu. “Veselim se novoj godini i novim blagoslovima, novim ispitima, uzbuđenjima i počecima. Prošla je godina, da vam budem iskren, bila najteža godina mog života. Izuzetno sam uzbuđen zbog 2019.”

Cousins je doživio ozljedu Ahilove tetive u siječnju 2018. dok je još bio član New Orleans Pelicansa te još čekamo njegov povratak na parket. Četverostruki All-Star je zbog ozljede, od očekivanja maksimalnog ugovora, na kraju potpisao za Warriorse za vrijednost midlevel ugovora (5,3 milijuna dolara).

Boogie je pojasnio kako mu je najtmurniji dan godine bio dan nakon Božića, kada mu je preminula 92-godišnja baka u Alabami. Baka mu je radila kao profesorica pune 32 godine te je imala petero djece i trinaestoro unučadi.

“Bila je kamen temeljac naše obitelji. Značila nam je sve na svijetu. Izgubiti tako vitalan dio naše obitelji je nevjerojatno teško za sve nas. Živjela je dug i ispunjen život te je preminula sretna i bez boli.”

Cousins se prisjetio kako mu je baka uvijek govorila kako mora ostati skroman i nikada ne zaboraviti otkuda je potekao. Njezinih riječi se često prisjetio tijekom svojih problema s ozljedom i teških trenutaka tijekom rehabilitacije.

“Ona se brinula o meni kao ljudskom biću, moj status poznate osobe joj uopće nije bio važan. Usadila mi je to da uvijek ostanem vjeran sebi i nikada ne zaboravim tko sam. Upozoravala me da ne dozvolim da mi slava udari u glavu. S njom nikada u pitanju nije bila košarka, već ja kao osoba.”

Njegova nadanja o vraćanju parketima na početku sezone se nisu ispunila i još je nejasno kada će točno odigrati svoj debi u dresu Ratnika. U zadnje je vrijeme trenirao s momčadi Santa Cruz Warriorsa te je sudjelovao u igri 5-na-5 sa svojom matičnom momčadi.

“Taj trenutak povratka na teren će mi neizmjerno značiti. Sve će imati smisla. Sav naporan rad. Predanost. Dobri i loši dani. Suze, grčevi i bol. Ono što sam naučio o sebi je da mogu prevladati sve prepreke. Izuzetno sam tvrdoglav i neću dopustiti nikome da mi govori što mogu, a što ne mogu postići. Naporno radim svaki dan kako bih to dokazao.”

Warriorsi ne požuruju Cousinsa na povratak, premda im 210 centimetara visoki i 120 kilograma teški centar nasušno treba. Nedostaje im pravi centar nakon što su početkom prosinca izgubili Damiana Jonesa zbog ozljede prsnog mišića. Cousins može postizati poene iz posta, širiti parket sa svojim šutiranjem, a i kreirati za druge. Kada se konačno vrati, tvrdi da se ne brine oko uklapanja u sistem.

“Naravno da će postojati određeni period prilagodbe budući da ću se priključiti momčadi u sredini sezone. No, ekipa je puna visokointeligentnih igrača tako da se ne bojim da ćemo sve riješiti. Vjerujem trenerskom osoblju, kao i svojim radnim navikama, a i zajedništvu ove momčadi. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Dodao je da ne osjeća žaljenje prema samome sebi zbog svoje ozljede. Njegov je cilj u novoj godini isti kao u svakoj – biti bolji no što je bio prethodne.

“Ne gledam na te nepovoljne okolnosti kao nešto loše. One će vas pripremiti na sve u životu. Uvijek idete kroz život pokušavajući dostići vaš cilj što prije. Međutim, možda još niste spremni dostići taj cilj, iako često mislite da jeste. No, Bog ima način da vam pokaže da niste još spremni. U tom okviru gledam sve kroz što sam prošao prošle godine. Spreman sam za daljnje izazove.”

NBA početke vežem uz glasove Nevena Bertičevića i Tomice Cvitkovića na HTV-u. Medicina i košarka - Gary Vitti idol.

    Ostavite komentar