DeMarcus Cousins bi se trebao vratiti prije playoffa

DeMarcus Cousins bi se trebao vratiti prije playoffa

DeMarcus Cousins potrgao je ligament koljena u osmom mjesecu prošle godine. Zbog ozljede Cousinsa Los Angeles Lakersi su morali potpisati Dwighta Howarda kao njegovu zamjenu na poziciji centra i za sada se Howard jako dobro snalazi u dresu Lakersa. Čak je bio pozvan i na Slam Dunk Contest.

Glavni trener Frank Vogel objavio je iznenađujuću vijest za novinare, rekao je kako bi se Cousins trebao vratiti i igrati za Lakerse prije kraja sezone.

On je na putu da bude zdrav za playoff. Morat ćemo vidjeti u kakvom će ritmu biti, kliko će biti spreman i sve te stvari. Ali moguće je kako će se vratiti ove sezone“, rekao je Vogel.

Obično igraču treba 10-12 mjeseci za povratak od takve ozljede. Kraći oporavak prema ovome značio bi povratak za NBA finala, ali očito kako u slučaju Cousinsa moramo uključiti i druge faktore jer je ima povijest ozbiljnijih ozljeda. Upitno je u kakvom će stanju biti jer je imao i prije ozljede i kako će izgledati na parketu. A NBA finale nije idealan scenarij kada bi trebali vratiti igrača u formu.

Kada se vrati pitanje je hoće li moći pomoći Lakersima. JaVale McGee igra dobru sezonu, Anthony Davis bi trebao dobiti više minuta na poziciji centra. No, najveći problem za Lakerse je postizanje poena bez LeBrona. Njihov napad ima 9,6 poena manje na 100 posjeda kada je LeBron na klupi. 104,9 ofanzivni rating bez LeBrona jednak je New York Knicksima koji su na 29. mjestu.

Ali do playoffa se može sve to popraviti. Bilo bi dobro da se Cousins vrati jer će imati više opcija, ali svakako da će Lakersi morati biti jako oprezni što se tiče njegove minutaže i načina kojim će ga koristiti jednom kada se vrati.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar