Davis: Želim da me pamte kao pobjednika

Davis: Želim da me pamte kao pobjednika

Zvijezda New Orleans Pelicansa i jedan od najboljih igrača lige Anthony Davis jedan je od igrača koji bi mogli obilježiti ovu godinu. Priče i špekulacije o njegovom odlasku nikad nisu bile jače, a činjenica da iduće ljeto ima priliku postati slobodni igrač, te promjena agenta koju je odradio u predsezoni samo pojačavaju iste. Lakersi se najčešće spominju kao novi dom, a iz prikrajka svoju šansu vrebaju i Boston Celticsi.

Sam Davis odbija voditi razgovore na tu temu u ovom trenutku, naglašavajući kako je sto posto fokusiran na Pelicanse.

Iskreno, ne zanimaju me sve te priče niti se zamaram njima. Meni je bitna sadašnjost i momčad u kojoj se nalazim, a s kojom želim otići u doigravanje. Sve ostale priče me se ne dotiču, meni su bitni moji suigrači i moja ekipa.

“Ne znam što drugi misle o svemu tome, niti me zanima previše. Meni je uvijek bio bitan sadašnji trenutak, jer ako odete previše naprijed u razmišljanju, onda izgubite sadašnjost. Osobno mi je uvijek bitan današnji dan, današnja utakmica, zagrijavanje, kako da poboljšam sebe u ovom trenutku, ne želeći izgubiti sadašnjost radi prevelikom razmišljanja o budućnosti.”, iskren je bio Davis.

Ipak, kada se priča o budućnosti, jednu stvar Davis posebno naglašava. A ta izjava može brinuti sve navijače Pelikana.

Jasno, bitan mi je novac, ali bitnije od novca mi je ostavština koju ću ostaviti iza sebe. Novac je trenutačan, on dođe i ode, ostavština je ono što zauvijek ostaje iza Vas. U tom slučaju, uvijek biram ostavštinu prije novca.

Ostavštinu u igri ne možete ostvariti novcem, navijači vas neće pamtiti po tome. Pamtit će vaše igre, igre vaše ekipe, pobjede. Iz tog razloga gledam svaki dan dati sve od sebe, napredovati iz dana u dan. Svako ostavštinu gleda drukčije, netko kroz prizmu individualnih uspjeha, ja kroz prizmu pobjeda. Želim da me svi jednog dana pamte kao pobjednika.

Unatoč svemu Davis smatra da se nalazi čvrsto na zemlji, te da sve priče ne utječu na njega.

Odgojen sam tako i okružen sam takvim ljudima koji mi ne dozvoljavaju da poletim. Uvijek sam se trudio da sva medijska pažnja i slava ne utječu na mene, te da ne dozvolim da se radi toga promijenim. Ne brinem samo o sebi, već o svojoj obitelji i prijateljima, organizaciji, i oni se trude svakodnevno oko mene, paze na to da se ne promijenim i ne postanem netko tko nisam.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar