Davis dostavio listu želja, Bucksi iznenađenje na njoj

Davis dostavio listu želja, Bucksi iznenađenje na njoj

Anthony Davis je obavijestio svog poslodavca o listi poželjnih destinacija u koje bi želio biti razmijenjen. Na njoj se nalaze obje organizacije iz Los Angelesa, Lakersi i Clippersi, uz koje su se na listi našli New York Knicksi i pomalo iznenađujuće, Milwaukee Bucksi. Na listi nema Boston Celticsa koji Davisa love već godinama. Davis se osobno o Bostonu kao destinaciji nije izjasnio, ali zato je njegov otac prije koji dan izjavio da ne želi svoga sina vidjeti u Bostonu zbog načina na koji su u Celticsima tretirali Isaiaha Thomasa, ne pokazujući lojalnost prema igraču koji je dao sve za organizaciju i uključujući ga u trade za Kyriea Irvinga.

Od kada je potpisao za Klutch Sports, sportsku agenciju koju predvodi Rich Paul, agent LeBrona Jamesa, Davisove namjere su postale jasne – napuštanje Pelicansa uz želju za pridruživanjem Lakersima. Ostavlja se dojam kao da cjelokupnu Davisovu tranziciju na neki način iz pozadine vodi nitko drugi nego baš James, koji je ranije ove sezone izjavio da bi bilo nevjerojatno igrati s Davisom, a noć prije utakmice Lakersa i Pelicansa u Staples Centru su zajedno izašli i na večeru.

Želja za pridruživanjem LeBronu ne čudi, kao ni ona za odlaskom u Clipperse jer svjetla blistavog Los Angelesa rijetko kojeg igrača mogu ostaviti indiferentnim. Knicksi su već dva desetljeća praktički nevidljivi, međutim, sada imaju par zanimljivih mladih igrača, visoki pick na predstojećem draftu od kojeg očekuju jednog od eksponata iz Dukeovog rasadnika talenata Ziona Williamsona, R.J. Barretta ili Camerona Reddisha, uz veliki prostor na capu koji im omogućuje dovođenje čak dva igrača s maksimalnim ugovorima. Ono što mnoge možda najviše iznenađuje na Davisovoj listi je odabir Milwaukee Bucksa kao poželjne destinacije. Znajući da je Milwaukee zbog svoje veličine od cca. pola Zagreba klasificiran kao malo tržište, zvijezde, a pogotovo superzvijezde Davisovog kalibra se ustručavaju odlaska u tako male sredine. Davis je rođen u Chicagu, koji je od Milwaukeeja udaljen svega 150km, a nakon što je prošlog tjedna otvoreno rekao da odlazak u Bullse za njega nije opcija, postaje jasno da Obrva svoju priliku da bude blizu kući, a istovremeno ostvari playoff uspjeh vidi u trenutno prvoj momčadi Istoka predvođenoj grčko-nigerijskom superzvijezdom Giannisom Antetokounmpom.

Lakersi svoje ponude korigiraju gotovo na dnevnoj bazi, trenutno je situacija takva da Pelicansi traže čak četiri picka prve runde, uz paket Lakersovih mladih igrača kojeg čine Ingram, Ball i Kuzma, uz volju Lakersa da na sebe preuzmu ugovor Solomona Hilla od Pelicansa koji za ovu godinu iznosi 12.2mil$. Clippersi su u situaciji u kojoj svoje karte bacaju na dovođenje Kawhija Leonarda ovo ljeto, a Pelicansima mogu ponuditi samo paket kojeg čine ugovori koji ističu ovo ljeto kao što su Tobias Harris i Marcin Gortat, a svoj pick ne mogu razmijeniti do 2021. godine. Bucksi su u identičnoj situaciji, svoj pick za trade nemaju do 2024. godine, a paket za Davisa bi činili Middleton i Bledsoe, oba igrača kojima ugovori istječu ovo ljeto i Pelicansi nemaju nikakvu garanciju da bi ti igrači kod njih i ostali. Ponuda Lakersa se definitivno čini najprimamljivijom, no GM Pelicansa Dell Demps je vrlo suzdržan oko slanja svog 25-godišnjeg igrača MVP kalibra u redove konferencijskog rivala.

U svakom slučaju trade tržnica se zatvara u četvrtak, 7.veljače i pred nama se nalaze vrlo uzbudljivih 48 sati u kojima zaista možemo svakakve rasplete očekivati.

28x All-NBA First Team Common Sense

    Ostavite komentar