David Griffin: Pelicansi neće razmijeniti nikog, uzbuđeni smo zbog mladih igrača

David Griffin: Pelicansi neće razmijeniti nikog, uzbuđeni smo zbog mladih igrača

U zamjenu za Anthonyja Davisa New Orleans Pelicansi su iz Los Angelesa dobili cijeli vagon igrača. Putnici su bili Lonzo Ball, Brandon Ingram i Josh Hart. U kombinaciji s draftiranjem Ziona Williamsona čini se da Pelikani imaju jednu od potentnijih momčadi u ligi. Pitanje koje se naravno postavlja, kada je jezgra ekipa tako mlada, hoće li vodstvo kluba biti dovoljno strpljivo i dati mladuncima vremena da se prilagode novoj sredini, a možda i nešto drugačijem načinu igre?

Sudeći po izjavi koju je izvršni potpredsjednik Pelicansa David Griffin dao novinaru The Athletica  Jeffu Duncanu i ostatak NBA lige slično razmišlja.

Bilo je interesenata, ali ništa što bi nas zaintrigiralo. Od početka smo uzbuđeni zbog potencijala koji imamo u momčadi što su primijetile i mnoge, mnoge druge ekipe u NBA ligi. Sretni smo što smo uspjeli dovesti te igrače, a potvrda da smo bili sretne ruke očituje se upravo u zainteresiranosti koju je iskazalo nekoliko klubova neposredno nakon objave o razmjeni. Fascinantno je bilo proći kroz to iskustvo, ali nismo ih potpisali da bi ih razmijenili, tako da nije bilo ni blizu, jasan je bilo Griffin.

Ta tri mlada igrača – Ball i Ingram imaju 21 godinu, Hart ima 24 – mogli bi biti dio budućnosti New Orleansa. Pametan potez je pričekati i vidjeti kako će stvari funkcionirati na košarkaškom terenu. Ingram bi mogao kreirati šuteve za suigrače, a Ball je najbolji u kontri s loptom u rukama. U kombinaciji sa skočnim Zionom  čini se da ćemo vidjeti puno alley-oopova iduće sezone, pogotovo jer pod trenerskom palicom Alvina Gentryja Pelicansi igraju jednim od najbržih tempa u ligi. U najgorem slučaju, veljača i idući prijelazni rok nisu tako daleko.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar