David Fizdale: RJ Barrett treba bolje šutere oko sebe

David Fizdale: RJ Barrett treba bolje šutere oko sebe

David Fizdale je vodio momčad samo 22 utakmice u drugoj sezoni, a onda je dobio otkaz. New York Knicksi su odlučili otpustiti ovog trenera nakon što je imao omjer 4-18. U nešto više od jedne sezone Fizdale je imao omjer 21-83 s Knicksima, što je bio razlog otpuštanja.

U razgovoru za ESPN radio, Fizdalea su pitali imaju li Knicksi pravu zvijedzu u momčadi. On je rekao kako je to RJ Barrett, ali kako on treba bolje šutere oko sebe kako bi mogli pomoći Barrettu i Mitcehllu Robinsonu doći do punog potencijala.

Ima jedan u momčadi sigurno i mislim kako je to RJ Barrett“, rekao je Fizdale. „Mislim kako je Barrett tip igrača koji može igrati u New York. Radnik, čvrst, talent, zna kako pričati s medijima i zna igrati pod pritiskom.

Što se tiče šutera, Fizdale je rekao kako Knicksi trebaju takvog šutera na poziciji playmakera i krilnog centra. Rekao je kako mu se sviđaju ti igrači koji su trenutno u momčadi, ali kako oni ne odgovaraju tipu igrača kakve trebaju Barrett i Robinson.

Gledajući na roster, volim Elfrida Paytona, Frana Ntilikinu i Dennisa Smitha Jr. Ali svi oni imaju zajedničku stvar, a to je da nisu konstantni što se tiče šutiranja trice nakon pick and rolla“, izjavio je bivši glavni trener Knicksa.

Od ova tri igrača najbolji šut ima Ntilikina koji i dalje šutira ispod prosjeka 32,1% za tri. Knicksi će vjerojatno tražiti takva pojačanja tijekom offseasona. 19-godišnji Barrett u rookie sezoni ima prosjek od 14,3 poena po utakmici i startao je 55 od 56 odigranih utakmica.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar