Curry za povijest, postao vlasnik novog rekorda

Curry za povijest, postao vlasnik novog rekorda

U susretu koji je odigran prije 2 dana protiv Brooklyn Netsa Stephen Curry postao je vlasnik još jednog rekorda. Nakon što je otprilike u ovo doba prije dvije godine pogodio čak 13 trica, preuzevši prvo mjesto ljestvice za najviše ubačenih trica na jednoj utakmici, sad je postao vlasnik i onog rekorda za najviše utakmica zaredom s barem 5 koševa postignutih iza linije za tri.

U pobjedu 120 – 114 Curry je ugradio 35 koševa od kojih je 7 trica. Kevin Durant je na to dodao 34 te se činilo da je utakmica razriješena dok Netsi nisu započeli tricaški obračun pred kraj utakmice. D’Angelo Russell s 25 koševa te Caris LeVert s 23 približili su Netse, ali nisu uspjeli doći dovoljno blizu te su, kako i sam Durant kaže, dodali malo gasa i utakmicu uspješno priveli na stranu Golden Statea.

Curry je posljednju tricu pogodio s 1:07 do kraja, a s vrha liste rekorda je skinuo George McClouda koji je u sezoni 95./96. u šest utakmica najmanje 5 puta bio precizan s najveće udaljenosti. Inače, Golden State Warriorsi ne znaju za poraz već četiri utakmice, a uz Curryja i Duranta razigran je i Draymond Green koji je sinoć imao čak 13 asistencija. 

 

    Ostavite komentar