Cuban smatra kako je LeBron puno bolji nego 2011.

Cuban smatra kako je LeBron puno bolji nego 2011.

Iako se ne čini toliko davno, prošlo je čak devet godina od prvog i posljednjeg naslova u povijesti Dallas Mavericksa. Tog ljeta 2011., Mavericksi su u Finalu svladali favorizirani Miami Heat s 4-2, Heat kojeg je tada predvodio 26-godišnji LeBron James.

James je tada upisao svoj drugi poraz na posljednjoj stepenici do naslova, a do danas mu je to statistički najlošije finale u karijeri. U 43,7 minuta po susretu upisivao je tek 17,8 poena.

LeBron će za samo dva mjeseca napuniti 36 godina, no i dalje igra na vrhunskoj razini. Trenutno je član Los Angeles Lakersa kojima fali još samo jedna pobjeda do naslova (upravo protiv Miamija koji je sinoć smanjio rezultat na 3-2 u finalnoj seriji).

A da se LeBronovoj karijeri ne nazire skori kraj, slaže se i Mark Cuban, vlasnik franšize Mavericksa, koja je u tom gore spomenutom finalu nanijela poraz Jamesovoj ekipi i tada postavila pitanje hoće li James ikad osvojiti NBA prsten.

Gostujući u podcastu kod Etana Thomasa, kazao je kako smatra da je današnji LeBron svjetlosnim godinama ispred onoga iz 2011.:

„Razlika je dan i noć“, kazao je Cuban.

Ima ogromnu razinu košarkaške inteligencije. Nevjerojatno je kako vidi i čita sve što se događa na terenu i uvijek razmišlja tri koraka u naprijed u odnosu na ostale. To je ono što ga, uz atletičnost, čini posebnim. To mu je tada falilo jer je često znao oklijevati. To mu se više ne događa, točno zna što i kada treba učiniti“, nadodao je 62-godišnji poslovnjak.

Cuban je u pravu, a to potvrđuju i brojke. LeBron u ovogodišnjem finalu postiže čak 30,2 poena po susretu, hvata 11,4 skoka te bilježi 8,2 asistencije uz 58% šuta iz igre i 45% uspješnosti šuta za tri.

James igra svoje jubilarno deseto NBA finale, triput je osvajao naslov (2012., 2013., 2016.), svaki je put uzimao i nagradu za najkorisnijeg igrača finala, a nikoga ne bi začudilo kad bi, u slučaju da Lakersi ostvare tu još jednu pobjedu protiv Heata, istu pokupio i ove godine.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar