Black Lives Matter na NBA parketima u nastavku sezone

Black Lives Matter na NBA parketima u nastavku sezone

NBA liga želi nastaviti slati poruku o jednakosti i tolerantnosti jednom kad se košarkaška sezona nastavi, a to će učiniti doslovno. Na tri terena Walt Disney World kompleksa u Orlandu, gdje se za mjesec dana nastavlja NBA akcija, bit će ispisana jasna poruka: “Crni životi su važni”.

Vijest prenose Zach Lowe i Romana Shelburne s ESPN-a.

Poruka će navodno biti ispisana na obje strane terena, unutar aut-linija. Također navode kako WNBA razmišlja o istoj praksi jednom kada se igračice vrate na teren.

Već tjednima NBA liga i sindikat igrača razmatraju načine na koje bi mogli iskoristiti “svjetlo” bačeno

na socijalne probleme i nastaviti slati toliko važnu poruku. Jedna od ideja je bila dopustiti igračima da prezimena na dresovima zamjene spomenutom porukom.

Natpis na parketu košarkaškog terena definitivno je nešto što neće nikome promaknuti. Liga i njezini igrači nastavljaju tražiti opipljivije načine kako bi poboljšali stanje u zajednicama kojima je pomoć potrebna.

“Mislim da je na nama da ne izgubimo ovaj trenutak i ovu priliku. Znam da Michele (Roberts) i Chris (Paul) mogu sami govoriti, ali zbilja vjerujem da će oči svijeta biti uprte u nas u Orlandu”, u petak je izjavio povjerenik lige Adam Silver.

Košarkaši i košarkašice su bili jasni, glasni i aktivni u protestima diljem SAD-a koji su uslijedili nakon ubojstva Georga Floyda u Minneapolisu. Nakon novih žrtava, Breonne Taylor u Louisvilleu i Ahmauda Arberyja u Georgiji, pokret je dobio još veći zamah. Neki igrači (poput Kyrieja Irvinga i Averyja Bradleya) smatraju kako će nastavak sezone skrenuti pažnju s društvenih problema i ukrasti trenutak BLM pokretu, ali liga i sindikat igrača vjeruju kako postoji način da se to izbjegne. Većina igrača sprema se za Orlando i očito smatra kako će NBA platforma pomoći u borbi za ravnopravnost. A možda su i poslušali Charlesa Barkleya. Kako god bilo, od nastavka sezone dijeli nas još samo mjesec dana.  

 

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar