Cousins: Ovo je moj šahovski potez

Cousins: Ovo je moj šahovski potez

Nesanica i zbunjenost su stanja u kojima se nalazio DeMarcus Cousins prilikom boravka u Las Vegasu.

Četverostruki All-Star igrač je ovo ljeto postao slobodan agent za kojeg se očekivalo da će imati dosta ponuda, te koji je trebao biti glavna zvijezda nakon LeBrona Jamesa i Paula Georgea. Jasno, Cousins se i dalje oporavlja od ozljede Ahilove tetive, te ga prati glas kao previše emotivnog igrača sklonog skupljanju tehničkih. No bivši igrač New Orleans Pelicansa je prošle sezone do ozljede zabilježio 25.2 poena, 12.9 skokova te 5.4 asistencije, usput pogađajući tricu bolje od većine bekova.

Bio je ponedjeljak, 5 ujutro po pacifičkom vremenu. Vani je već 32 stupnja, a DeMarcus stoji na balkonu nakon neprospavane noći.

Bio sam u šoku, jednostavno nisam mogao vjerovati. Za mene je to bila jako teška i jako emotivna noć”, priznao mi je u telefonskom razgovoru.

Sunce se upravo probijalo iznad Las Vegasa kada je Cousins nazvao svog dugogodišnjeg agenta Jarrina Akanu i iznio mu plan koji je usnulog Akanu šokirao – idemo potpisati mid-level ugovor s nekom od elitnih momčadi. Ustvari, idemo nazvati back-to-back prvake Golden State Warriorse, provjeriti s njima da li su zainteresirani za moje usluge.

Iskreno, bio sam sjeban. Rekao sam Jarrinu da nazovemo Warriorse, što je njega ostavilo šokiranim. Osjećao sam se uvrijeđenim zbog činjenice da nisam dobio niti jednu ponudu. No, nekako sam se i pripremao na takav scenarij”.

Po Cousinsovim riječima, bilo je oko 8 ujutro kada je okrenuo broj Boba Myersa. Zbog moratorija Myers ne smije pričati još o ovome, ali ne sumnjamo da će se otvoriti kada stvari i službeno budu gotove.

Probajte zamisliti Myersa u 8 ujutro kako se javlja na telefon i čuje s drage strane: “Bok, Cousins je, imate li možda minutu vremena?”.

Očito je imao. No, zbog problema sa salary capom Warriorsi su mu jedino mogli ponuditi mid-level ugovor od 5.3 milijuna za jednu sezonu. Imajte na umu da je prošle sezone zarađivao 18 milijuna, te da se prije ozljede nagađalo da će mu Pelicansi ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan 150 milijuna dolara.

No par mjeseci kasnije rekonvalescent Cousins je saznao od GM-a Pelicansa Della Dempsa da klub nema namjeru nastaviti suradnju. Ostali klubovi su rekli kako smatraju da se neće uklopiti u momčad ili su bili zabrinuti zbog ozljede te posljedica iste. U međuvremenu Pelicansi su za 18 milijuna dolara na dvije godine potpisali Juliusa Randlea. Bit će zanimljivo čuti mišljenje Anthonya Davisa nakon odlaska Rajona Ronda i Cousinsa, s kojima je bio jako blizak.

Sve zasluge za ovaj potpis pripadaju Bobu. On je dao sve od sebe da se ovo završi u ovako brzom roku.”, rekao nam je jedan član Warriorsa koji je htio ostati anoniman.

Cousins je u američkoj reprezentaciji nastupao s Kevinom Durantom, Stephom Curryem, Draymondom Greenom te Klayem Thompsonom, s kojima je razgovarao nakon Myersa. Greena je zvao unatoč tome što se ovaj nalazi u Grčkoj na odmoru, te im je objasnio plan i uvjete dolaska. Nakon Jamesovog dolaska u Lakerse Durant, Curry i Green su rekli Cousinsu da će ga dočekati otvorenih ruku.

Prošle sezone Warriorsi su na centru rotirali Javalea McGeea, Zazu Pachuliu i Kevona Looneyea. Sada će imati centra s odličnim skillsetom te dvostrukim All-NBA igračem.

Svi su se oduševili, posebno Steph, koji je upao u histeriju s oduševljenjem.”, rekao je Cousins.

ESPN-ov novinar Chris Haynes je prenio kako je Cousins imao i ponudu od Bostona, što je Cousin odbio objasniti. Nakon blagoslova All-Star četvorke Cousins je nazvao Myersa oko 17 sati te mu rekao kako pristaje na mid-level.

Zajedništvo i pobjednički kult su nam doveli DeMarcusa”, rekao nam je putem poruke Durant.

Cousins je na to rekao kako je ovo bio “njegov as iz rukava, pravi šahovski potez”.

*Ovo je dio članka preuzetog s portala theundefeated, autor članka je Mark J. Spears, originalnu verziju možete pročitati ovdje.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar