Conley: zbog papirologije sam zamalo ostao bez ugovora

Conley: zbog papirologije sam zamalo ostao bez ugovora

Svi se u životu prije ili kasnije susretnu s nekakvim rokovima, bili to rokovi za platiti račune, kredit, ili rokovi za predati papirologiju. Čak se i NBA zvijezdama takve stvari događaju, a Mike Conley je iznio svoju priču kako je zbog papirologije skoro ostao bez ugovora od 40 milijuna dolara.

Kad je bio u svojoj trećoj godini u ligi, trebao je potpisati petogodišnje produženje ugovora vrijedno 40 milijuna dolara s Memphis Grizzliesima, no stvari su se zakomplicirale.
U podcastu Zacha Lowea, Conley je ispričao kako ga je par minuta dijelilo da ostane bez ugovora.

Bili smo u hotelu u Westwoodu. Sjedio sam u svojoj sobi kad su me pozvali, bilo je to 5 minuta prije isteka deadlinea, te su mi rekli da moram potpisati neki papir i faxirat ga. Odjurio sam do porte hotela, kad tamo dva čovjeka u redu ispred mene, oni su uzimali ključeve ili što su već trebali, a ja sam se preznojavao i mislio kako ne smijem dopustiti da ne stignem to poslati.
Kad sam stigao do faxa, GM Chris Wallace mi je non stop govorio na telefon kako još nisu dobili ugovor, a vrijeme je samo curilo. Fax je prošao doslovno u zadnjoj minuti prije deadlinea.

Conley je na kraju ne samo opravdao taj ugovor, nego zaradio i novo petogodišnje produženje ugovora potpisano 2016. vrijedno 153 milijuna dolara.

Ove godine Conley igra fantastično te predvodi Memphis u playoff utrci na zapadu, gdje ih mnogi nisu vidjeli, a on je na prosjecima od 21,1 poena, 3,4 skoka i 6,6 asistencija.

    Ostavite komentar