Celticsi pregazili Cavalierse

Celticsi pregazili Cavalierse

Celticsi su odigrali odličnu prvu utakmicu i upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Clevelanda. Uspjeli su zaustaviti LeBrona koji je završio utakmicu sa sedam izgubljenih i samo 15 poena…

Boston Celtics (2) – Cleveland Cavaliers (4) 108:83 (1-0)

Boston nije mogao na bolji način krenuti u seriju konferencijskog finala. Uvjerljiva pobjeda protiv Cavaliersa na domaćem terenu, unatoč problemima koji ih prate cijelu sezonu. Marcus Morris izjavio je prije utakmice kako je upravo on drugi najbolji igrač za čuvanje LeBrona Jamesa u ligi. Ali nije on sam čuvao LeBrona, cijela momčad je odigrala vrhunski susret. „On je očito najbolji igrač u ligi“, izjavio je Morris.

Zbog toga što sam natjecatelj. On je najbolji igrač, a ja ću moći ovo pričati djeci jednog dana“, objasnio je Morris zašto je imao onakve izjave. Morris je imao 21 poen i uhvatio je deset skokova, Jaylen Brown i Al Horford dodali su 23 odnosno 20. LeBron je imao najmanje poena u ovogodišnjem playoffu, ubacio je 15 poena. „Nemam nikakve brige“, izjavio je James koji je imao šut 5-16, promašio je svih pet pokušaja za tri. „Imao sam i prije lošijih nastupa u playoffu, ali za mene nema brige, nema veze što sam igrao loše večeras, sa sedam izgubljenih i koliko sam neefikasan bio šutirajući. Imat ćemo još jednu priliku u utorak biti bolji klub i vidjet ćemo što će se dogoditi.“

Boston je vrhunski otvorio utakmicu i na kraju prve četvrtine imali su prednost 36:18. Nastavila se sjajna košarka u drugoj četvrtini, dopustili su Cavsima samo 17 poena u drugoj ukupno 35 na poluvremenu. Celticsi su imali 65:40 u trećoj četvrtini, ali onda su Cavsi počeli igrati nešto bolje. Smanjili su na 14 poena razlike na kraju treće. No, Boston ima seriju 9:0 na početku četvrte i odvaja se ponovno na ogromnu prednost preko 20 razlike. Tada za Cavse nije bilo spasa i Boston je i dalje neporažen na domaćem terenu u ovogodišnjem doigravanju. Imaju omjer 8-0.

Cleveland je šutirao ukupno 36% iz igre, imali su šut za tri 4-26 (15,4%). Boston je imao šut 51,2%, nisu previše ovisili o trici. Šutirali su 11-30 ukupno 36,7%.

Iduća utakmica u kojoj ćemo vidjeti hoće Tyronn Lue napraviti neke promjene bit će u utorak.

Celtics:

Jaylen Brown: 9-16, 23p, 8sk

Marcus Morris: 7-12, 21p, 10sk

Al Horford: 8-10, 20p, 6as, 4sk

Cavs:

Kevin Love: 5-14, 17p, 8sk, 3as

LeBron James: 5-16, 15p, 9as, 7sk, 2blk, 7izg

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar