Cavsi imaju novog trenera: Na klupu stiže John Beilein!

Cavsi imaju novog trenera: Na klupu stiže John Beilein!

Kako izvještava Adrian Wojnarowski, momčad Cleveland Cavaliersa postigli su dogovor s trenerom Michigana Johnom Beileinom koji će potpisati petogodišnji ugovor. Wojnarowski dodaje da će Cavsi okružiti Beileina iskusnim pomoćnim osobljem. Beilein će tako zamijeniti Larryja Drewa koji je bio privremeni trener dok kraja regularne sezone (zamijenio otpuštenog Tyrone Luea.

Mediji navode da su Cavsi pregovarali s desetak imena od kojih su najpoznatiji bili Ettore Messina (pomoćni trener u Spursima), David Vanterpool (pomoćni u Portland Trail Blazersima) i Alex Jensen (pomoćni u Utah Jazzerima).

Cavsi su četvrta momčad koja je nakon kraja regularne sezone promijenila trenera. Prethodno su novog trenera dobile momčadi Sacramento Kingsa (Luke Walton), Phoenix Sunsa (Monty Williams) i Los Angeles Lakersi (Frank Vogel). Ostali su još Minnesota Timberwolvesi da pronađu novog trenera.

Beilein je u ponedjeljak obavijestio čelnike Michigana da želi napraviti korak unaprijed i okušati se u NBA ligi. U NCAA ligi je trenirao West Virginiju, Richmond i Canisius prije nego li je došao u Michigan. Ukupno u NCAA ima omjer 754-425 (64 %). Iako s Michiganom nije osvojio naslov prvaka, dva puta je (2013. i 2018. godine) poklekao u finalnoj utakmici.

Tijekom prošlog ljeta Beileina su kontaktirali Detroit Pistonsi i Orlando Magic, ali tek se sada s Cavsima uspio dogovoriti. I jedna zanimljivost za kraj. Beilein nikad nije u svojoj karijeri bio pomoćni trener.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar