Carlisle: Protivničke ekipe su previše agresivne prema Dončiću i uzimaju previše slobode dok ga čuvaju

Carlisle: Protivničke ekipe su previše agresivne prema Dončiću i uzimaju previše slobode dok ga čuvaju

Trener Dallas Mavericksa, Rick Carlisle uputio je kritike protivničkim ekipama zbog fizički naglašenog načina na koji čuvaju Luku Dončića. Usporedio je takav pristup s onim kada je igrao Dirk Nowitzki, odnosno da se na isti način čuvao i veliki Nijemac.

Oni ga doslovno prebijaju. On to sve izdrži, ali protivnički igrači uzimaju previše slobode. Vidjeli smo istu stvar s Dirkom, u 20 godina njegovog igranja, odnosno 11 godina dok sam ja tu. Uzimaju previše fizičke slobode, mlate ga, pokušavaju ga srušiti. To nije dobro. Luka se dobro nosi s tim, ali to se događa svaku utakmicu“, izjavio je trener Dallasa.

Carlisle je rekao kako pokušava upozoriti suce na koji se način čuva Dončić tijekom utakmice. „Moramo stalno upozoravati suce. Ono što se događa je da ekipe dođu na utakmicu i postave svoju ljestvicu agresivnosti. Mi imamo agresivnu momčad, ali ne uzimamo previše slobode.“

Očigledno je kako Carlisle želi zaštiti svog najboljeg igrača i jednu od zvijezdi lige. Dončić je nedavno bio ozlijeđen, ali se brzo vratio na parkete nakon ozljede gležnja.

Nad Lukom se prosječno radi 7,4 prekršaja po utakmici, dok on šutira 9,1 slobodnih bacanje prosječno po utakmici. Trenutno je na 29,4 poena po utakmici, uz 9,7 skokova, 8,9 asistencija i 47 posto šuta iz igre.

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar