Capela ostaje u Rocketsima

Capela ostaje u Rocketsima

Višemjesečna trakavica u Teksasu je doživjela svoj kraj: Houston Rocketsi i švicarski centar Clint Capela dogovorili su novu suradnju u trajanju od 5 godina, te će Capela po slovu ugovora zaraditi 90 milijuna, odnosno 18 milijuna po sezoni. Vijest je objavio Adrian Wojnarowski.

Napeti odnosi između 24-godišnjeg centra i Rocketsa trajali su već neko vrijeme, odnosno od kada su krenule priče o visini ugovora kojeg zahtijeva Capela. On je smatrao kako vrijedi najmanje 100 milijuna kroz četiri godine, ili 25 milijuna dolara po sezoni, dok Houston nije ponudio ni približno toliko, dapače, njihova prva ponuda je iznosila 60 milijuna dolara kroz četiri godine. To je dovelo do toga da je odlazak Capele jedno vrijeme se činio kao sigurna stvar, no svjesni njegove vrijednosti u sistemu Mikea D’Antonia odlučili su se naći na sredini te tako zadržati Capelu u svojim redovima.

Clint ulazi u svoju petu ligašku sezonu, gdje je stigao 2014. godine kao 25.-i izbor drafta, biran upravo od strane Houstona. Prošle sezone je odigrao 74 utakmice u regularnom dijelu, upisavši pritom 13.9 poena, 10.8 skokova te 0.9 asistencija i 1.9 blokadu za 27 minuta. Kada je u pitanju doigravanje, u 17 utakmica je upisao 12.7 poena, 11.6 skokova te 1.3 asistencije, uz 2.1 blokadu.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar