Calipari s Kentucky Wildcatsima potpisao jedan od najvećih ugovora u povijesti

Calipari s Kentucky Wildcatsima potpisao jedan od najvećih ugovora u povijesti

Dobre vijesti za navijače sveučilišta Kentucky, odnosno za one koji su obožavatelji lika i djela Johna Caliparija koji obnaša dužnost trenera njihove košarkaške momčadi. Calipari se odlučio umiroviti kao glavni trener Wildcatsa, ali ne još budući da je potpisao novi višegodišnji ugovor u trajanju od 10 godina. Šef struke muške košarkaške momčadi Kentuckyja ima više pobjeda na NCAA turnirima, više nastupa na Final Fouru, više vezanih Elite Eight završnica i više nastupa u Sweet 16 fazi u odnosu na druge trenere od svog dolaska na UK. Sada je potpisao novi, posljednji ugovor koji ga vodi direktno u mirovinu i za narednih 10 godina na klupi momčadi iz Lexingtona inkasirat će oko 86 milijuna dolara.

„Jedna od zaista jedinstvenih stvari u košarkaškoj zajednici Kentuckyja jeste upravo ostavština trenera koji su udarili trajan pečat u našem programu rada. John je izvrsna ilustracija ove teze i možemo mu se samo zahvaliti na svemu učinjenom do sada“, rekao je Mitch Barnhart, sportski direktor UK-a.

„Ubilježio je posebno poglavlje u košarkaškoj tradiciji ove škole i to je poglavlje koje želimo da nastavi pisati do kraja svoje trenerske karijere. Novi ugovor mu omogućava upravo to i ima našu podršku u svom radu“, rekao je Barnhart.

Novi ugovor za Caliparija procjenjuje se, sa svim ukupnim i garantiranim kompenzacijama, točnije osnovnom plaćom i raznim isplatama koje dolaze od medija i reklama, na nekih 86 milijuna tijekom njegova trajanja. Osnovna plaća za sezonu na sveučilištu iznositi 400.000 dolara, a Calipari će zaraditi s nadoknadama oko osam milijuna dolara u naredne dvije sezone kada će se osnovica početi povećavati od sezone 2021/22 na 8,5 milijuna za nešto manje od četiri godine te u sezoni 2025/26 na dodatnih devet milijuna za još četiri godine.

U proteklih 10 godina na klupi Kentuckyja, Calipari je proizveo mnoštvo vrhunskih igrača koji su bili izbor prve runde drafta. Nijedan od tih igrača se usprkos navedenom nije pojavio u finalnim serijama NBA lige, no i to se promijenilo te se njegove ime počelo vezati za ovogodišnje finale za što je najviše zaslužan DeMarcus Cousins. Upravo on je jedan od nebrojenih talentiranih igrača koji su igrali pod Caliparijevom palicom, ali je samo on uspio stići i zaigrati veliko finale. S obzirom na novi ugovor, moglo bi ih biti još u budućnosti.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar