Buddy Hield ponovno u startnoj petorci Kingsa

Buddy Hield ponovno u startnoj petorci Kingsa

Uprava Sacramento Kingsa odbila je izjednačiti ponudu Atlanta Hawksa za Bogdana Bogdanovića, što znači da se Buddy Hield vraća u početnu postavu momčadi iz glavnog grada Kalifornije.

Razgovarao sam s Buddyjem i njegovim agentom. S nestrpljenjem isčekujemo njegova izdanja iduće sezone. Mislim da će biti fantastičan“, izjavio je generalni menadžer Kingsa, Monte McNair.

Hield je s Kingsima prošlog ljeta potpisao 86 milijuna dolara vrijedno četverogodišnje produljenje ugovora te je najavljen kao dugogodišnja okosnica ekipe. No, trener Luke Walton sredinom prošle sezone posjeo ga ja na klupu, a u petorku gurnuo Bogdanovića.

To se nije svidjelo Hieldu, a čini se ni upravi koja nije htjela gledati kako njen najskuplji igrač sve više vremena provodi na klupi.

Sad, kada je uprava Kingsa odbila izjednačiti ponudu za Bogdana i pustila ga u Atlantu, pozicija na „dvojci“ sigurna je za Hielda, a očito je da McNair kroz izjave pokušava dodatno motivirati svojeg drugog najboljeg strijelca (19,2 poena) iz prošle sezone:

Već sam nekoliko puta izjavio da je Buddy nevjerojatan talent, pogotovo šuterski. Siguran sam da će trener Walton sa svojim pomoćnicima implementirati sustav u kojem će sve njegove vrline doći do izražaja.“

Hield je u Kingsima već starosjedioc. Nakon pola svoje prve sezone, u zimu 2017. stigao je iz New Orleans Pelicansa, u velikoj razmjeni čiji je glavni lik bio DeMarcus Cousins.

Ove je godine osvojio All-Star natjecanje u tricama, a koliko je dobar u tom segmentu igre dovoljno govori činjenica da je igrač s najviše trica postignutih u prve tri sezone karijere (599), kao i rekorder Kingsa po broju ubačenih u jednoj sezoni, što i nije lako ako znamo da je s trona prije dvije sezone skinuo Predraga Stojakovića, ikonu Sacramenta i jednog od najboljih šutera 21. stoljeća.

    Ostavite komentar