Brooklyn i Phoenix odradili trade, Arthur u Sunsima

Brooklyn i Phoenix odradili trade, Arthur u Sunsima

Jučer je obavljena razmjena između momčadi Phoenix Sunsa i Brooklyn Netsa. Brooklyn je poslao krilnog centra Darrella Arthura (kojeg su nedavno doveli iz Denver Nuggetsa) u Phoenix, dok su u suprotnom smjeru krenuli krilo Jared Dudley i izbor druge runde drafta 2021. godine (top 35 zaštita).

Trade je prije svega financijski motiviran. Adrian Wojnarowski navodi da će Sunsi Darrella Arthura i njegovu jednogodišnju plaću od 7,46 milijuna otkupiti i tako sačuvati oko 3 milijuna prostora na capu. Wojnarowski također navodi da bi i Netsi mogli otpustiti Dudleyja i njegov jednogodišnji ugovor vrijedan 9,53 milijuna dolara otkupiti, te ga učiniti slobodnim igračem.

Prema riječima Johtna Gambadoroa s 98.7 Arizona Sportsa Sunsi su već nekoliko tjedana unazad pokušavali da se riješe Dudleyja i oslobode nešto prostora na capu za mlađe igrače i njihovo razvijanje.

Dudley je prošle godine odigrao 48 utakmica za Sunse te za 14,3 minuta postizao 3,2 poena, hvatao 2 skoka i dijelio 1,6 asistencija po utakmici. Dudley je u NBA ligu došao kao 22.izbor prve runde drafta 2007.godine izabran od strane tadašnjih Charlotte Bobcatsa (danas Hornetsa). Pored Bobcatsa i Sunsa (u dva navrata), nastupao je još za Los Angeles Clipperse, Milwaukee Buckse i Washington Wizardse.

Arthur je prošle sezone za Nuggetse još manje igrao. Nastupio je na samo 19 utakmica (1 startao) i postizao 2,8 poena za 7,4 minuta koliko je igrao u prosjeku po utakmici. Sem Nuggetsa, Arthur je u NBA ligi nastupao još za Memphis Grizzliese.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar