Braća Ball debitirali u službenoj utakmici u Litvi

Braća Ball debitirali u službenoj utakmici u Litvi

Nakon što su prije 5 dana oba Lonzova brata debitirala u prijateljskoj utakmici u kojoj su dobiliB ekipu Žalgirisa 90-80, a oba brata su doprinijeli pobjedi,  red je došao i na službenu utakmicu. Poseban naglasak u sklopu čega je odigrana prijateljska utakmica, pogledajte sliku.

Vytautas Prienai se odlučio uzeti američki dvojac nakon što su ih odbili svi jači klubovi kojima su bili ponuđeni, među ostalim bili su ponuđeni i Zadru i Cedeviti. Svi su se složili za talent 16-godišnjeg LaMela Balla, ali nitko od jačih klubova se ne usudi razvijati „klinca“ u jakim sustavima natjecanja pa se Vytautas odlučio za transfer koji će im svakako donijeti publicitet jer da braća Ball nisu došla u Prienai, vjerojatno se nikad ne bi niti čulo za mali klub iz Litve. Njihov dolazak je već pobudio puno zanimanja i u samoj zračnoj luci u Vilniusu.

Nema sumnje kako će im ova europska avantura obojici vrlo dobro doći, LiAngelu Ballu kako bi se probao izboriti za dobar ugovor u Europi, a LaMelo ima priliku za naučiti dobru obranu u „zemlji košarke“, a i sigurno da će mu dobro doći brzi i jaki ritam igre u Litvi gdje se svakako može puno toga naučiti. Lavar Ball ipak prvenstveno misli na dobrobit svoje djece.

Oba brata su počela utakmicu s klupe, nisu dobila previše vremena jer Lietkabelis je ipak druga ekipa u Litvi koja je u prošlogodišnjem finalu doigravanja izgubila od Žalgirisa 4-1.Možda to i nije toliko loše, u prvih 7 minuta su bar mogli s klupe vidjeti 13 trojki iz 13 pokušaja. Statistika u ovom slučaju nije bitna jer su igrali vrlo malo, Melo je odigrao 5 minuta, a Gelo 10, što nije dovoljno za nikakav pravi učinak, nego više za prilagodbu u ekipu jer je ekipa Lietkabelisa od početka utakmice kontrolirala rezultat, sve do konačnih 95-86. Melo je u prve 3 minute igre promašio 3 šuta na što ga je trener pozvao da se malo smiri, ali što se tiče šuta, danas ga nije išao. Ali ono što za jednog „klinca“ od 16 godina ne možemo očekivati je konstantno dobra igra u obrani kroz cijelu utakmicu, a to je Melo danas pokazao. Baš zbog toga će mu ova avantura u Litvi dobro doći.

Za Mela je jučer izašla vijest kako ipak neće biti ništa od njegovog nastupa za tim Žalgirisa u juniorskoj Euroligi jer su donijeli obiteljsku odluku kako ne žele kršiti ugovor s Vytautasom. Naime, ovo s braćom Ball u Europi izgleda sve zabavnije. Išli su na utakmicu Žalgirisa i Unicaje gdje su prvo na početku bili izviždani, a potom nakraju ispraćeni s pljeskom. Danas protiv Lietkabelisa je opet glavna zvijezda na utakmici bio Lavar.

Ono što je najveći problem pred dolazak u Litvu bilo je činjenica da njihov otac često bude bez dlake na jeziku što je na svoj način iskomentirao trener Vytautasa Virginijus Šeškus kojeg zbog svoje energičnosti i čestim tehničkima(danas mu je 1:21 do kraja dosuđena) zovu i Litavski Lavar Ball:

„Isprva sam se bojao da uopće nećemo imati nikakav odnos. Ako netko može kritizirati Luke Waltona, zašto ne bi i mene? Ali slažemo se jako dobro, „kužimo se“ i uvijek je prijateljski raspoložen i iskren prema meni.“

Kako će završiti ova litavska avantura „putujućeg showa u režiji obitelji Ball“ tek nam ostaje vidjeti, ali sigurno nas čeka još dosta uzbudljivosti…

    Ostavite komentar