Bomba iz Utaha: Korverov povratak u Salt Lake, Burks odlazi u Ohio

Bomba iz Utaha: Korverov povratak u Salt Lake, Burks odlazi u Ohio

Nakon sjajne prošle sezone mnogi su očekivali kako će Utah nastaviti u istom ritmu i ove sezonu, no umjesto nastavka smo dobili svojevrsno razočarenje. Predzadnja pozicija na Zapadu s omjerom 9-12 nije ono što su mnogi očekivali od njih, a najveći podbačaj se dogodio u napadačkom dijelu – loše rotacije te očajni postotci šuta za tri rezultirali su 27.-im mjestom u napadačkom poretku sa 104.8 poena na 100 posjeda što je zahtijevalo promjene na rosteru, koje smo i dobili. Naravno, bombom nas je počastio Adrian Wojnarowski, a ona glasi – Kyle Korver se vraća u Salt Lake City, a u suprotnom smjeru idu Alec Burks te izbori druge runde drafta 2020. te 2021. godine

Ova razmjena je svojevrsno iznenađenje, ponajviše radi učestalih glasina o interesu Philadelphije za Korverove usluge, te se interes Utaha nije spominjao. Ipak, front office na čelu s Dennisom Lindseyjem je u miru odradio posao te sebi osigurao usluge sjajnog šutera.

Što Korver, sjajni 37-godišnjak koji je iz godine u godinu sve bolji, može donijeti Jazzu?

Najviše se očekuje poboljšanje druge postave, u trenutcima bez Donovana Mitchella, dok njegovo mjesto upotpunjuje upravo Burks. Ta petorka je ujedno i treća po minutaži, a ima očajan napadački učinak od 79 poena, te se očekuje da će Korver upravo u ovom segmentu donijeti napredak.Inače, Korver ove sezone bilježi 6.8 poena za 15 minuta na terenu, ali uz sjajnih 46,3 posto za tri poena. Usporedno s time Burks tricu gađa 37 posto, ali uz manji broj pokušaja.

Koliko će u tome uspjeti, ostaje nam za vidjeti.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar