Bolest natjerala Davida Blatta i Olympiacos da se raziđu

Bolest natjerala Davida Blatta i Olympiacos da se raziđu

David Blatt (60) više nije trener grčkog Olympiacosa, samo 2 mjeseca nakon što je javno objavio da boluje od multiple skleroze. Na klupi momčadi iz Pireja mogao bi ga zamijeniti Georgios Bartzokas.

˝Nakon dugog razgovora prepunog poštovanja s vlasnicima, sporazumno smo odlučili da je u najboljem interesu da se raziđemo˝, objavljeno je na službenoj stranici Olympiacosa. Blatt je prvotno planirao i nadao se da može nastaviti trenirati ekipu s Pireja, gdje je došao u ljeto prošle godine, međutim bolest ga je ipak spriječila u tome naumu.

˝Vrijeme koje sam proveo u Grčkoj za mene je bilo veoma značajno i važno. Osjećam zahvalnost prema ljudima i obitelji koju sam ovdje pronašao. Imam samo riječi hvale za upravu, igrače i osoblje s kojima sam uživao raditi, želim sve najbolje.˝

Legendarni američki trener u svojoj je trenerskoj karijeri među ostalima vodio i Cleveland Cavalierse, s kojima je u sezoni 2014./2015. došao do NBA finala, gdje su izgubili od Golden State Warriorsa. S Maccabijem je 2014. godine osvojio Euroligu, a s reprezentacijom Rusije europsko zlato i broncu te broncu s Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu.

    Ostavite komentar