Bojan Bogdanović ide na operaciju ručnog zgloba, out za ovu sezonu

Bojan Bogdanović ide na operaciju ručnog zgloba, out za ovu sezonu

Hrvatski reprezentativac i igrač Utah Jazza Bojan Bogdanović nažalost zbog operacije neće moći igrati nastavak sezone, ako uopće bude nastavka sezone. Morat će ići na operaciju desnog ručnog zgloba. Kako prenosi ESPN-ov Adrian Wojnarowski on će se oporaviti na vrijeme za sezonu 2020.-21.

Nakon što je proveo dvije godine u Indiana Pacersima Bojan je prošlo ljeto potpisao četverogodišnji ugovor u vrijednosti 73 milijuna s Jazzerima. Odigrao je odličnu prvu sezonu u novoj momčadi.

Naravno kako nije isto uspoređivati brojke od prije i sada, ali je postao prvi hrvatski košarkaš od Dražena Petrovića koji je imao preko 20 poena u prosjeku u jednoj sezoni. U 63 utakmice imao je u prosjeku 20,2 poena, 4,1 skok i 2,1 asisteniciju.

U karijeri prije ovoga nije imao ozbiljnijih problema s ozljedama. Jako zahvalan igrač što se tiče toga, izdržljiv. Prije ove sezone u kojoj je odigrao 63 utakmice i koja je zbog koronavirusa prekinuta, Bojan je u karijeri u pet sezona propustio samo 11 utakmica.

Bit će ovo sigurno udarac i za Utah koja će ostati bez jednog od najboljih šutera za tri u cijeloj ligi. Bojan je ove sezone šutirao 41% za tri. Možemo se samo nadati kako će oporavak proći dobro i kako će Babo biti spreman za novu sezonu.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar