Bogut neće produžiti ugovor sa Sydneyjom, ali još nije rekao zbogom košarci

Bogut neće produžiti ugovor sa Sydneyjom, ali još nije rekao zbogom košarci

Sredinom travnja Andrew Bogut je rekao kako će o svojoj košarkaškoj budućnosti odlučiti tijekom svibnja. Nekoliko dana prije kraja mjeseca, donio je odluku. Na neki način.

35-godišnji Australac u nedjelju je putem Twittera objavio kako neće potpisati novi ugovor sa Sydney Kingsima, ali ni sa bilo kojom drugom momčadi.

Rekao je kako nije riječ o odlasku u mirovinu te da je zbog trenutne situacije koja okružuje sport jako teško donijeti odluku u ovom trenutku. U jednom dijelu svoje objave je napisao i kako se nada povratku košarci u bliskoj budućnosti.

 

 

Svoju posljednju utakmicu u NBA ligi Bogut je odigrao u NBA finalu 2019. godine kada su Golden State Warriorsi poraženi od Toronto Raptorsa. Za Sydney je odigrao 25 utakmica i ubacivao 8,2 poena uz 8,8 skokova.

Boguta su kao prvi pick na draftu 2005. godine izabrali Milwaukee Bucksi. Nakon sedam godina preselio je u Golden State s kojima je osvojio naslov, a nastupao je još i za Dallas, Lakerse i Cleveland (odigrao samo 56 sekundi – lom noge).

U NBA-u je odigrao 706 utakmica tijekom kojih je ubacivao 9,6 poena uz 8,7 skokova i 1,5 blokada. Bio je jedan od ključnih igrača Australije na Svjetskom prvenstvu u Kini na kojemu su Boomersi stigli do četvrtog mjesta.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar