Blazersi dali Nurkiću dugoročni ugovor

Blazersi dali Nurkiću dugoročni ugovor

Blazersi su se napokon dogovorili sa startnim centrom Jusufom Nurkićem oko produženja suradnje. Nurkić je bio zaštićeni slobodni igrač, ali su Blazersi ipak preduhitrili sve ekipe s ponudama i dogovorili su četverogodišnju suradnju za ukupno 48 milijun dolara.

Kako prenosi Wojnarowski, Nurkić je prije nekoliko mjeseci odbio puno bolju ponudu od Blazersa, što se ispostavilo da je bila jako loša procjena agenta jer se tržište za slobodne igrače poprilično smanjilo i mali broj momčadi je imao prostora na salary capu. Posljednja godina ugovora je samo djelomično garantirana i Blazersi u tom trenutku mogu otpustiti Nurkića.

Jusuf je imao veoma dobru sezonu u dresu Blazersa s kojima je došao do trećeg mjesta na Zapadu, a on je pomogao s prosječno 14,3 poena, 9 skokova, 1,8 asistenciju i 1,4 blokadu za 26 minuta na terenu. Možemo se prisjetiti kako su Blazersi do Nurkića došli u tradeu s Nuggetsima kojima su poslali centra Masona Plumleeja, a još su dobili pick prve runde.

Prije potpisa Nurkića, Blazersi su osigurali usluge Setha Curryja i Nika Stauskasa, te možemo reći da oni više neće nikoga potpisati jer nemaju prostora na salary capu. Očekuje se da će jedino pokušati razmijeniti Myeres Leonarda ili Evana Turnera da izbjegnu plaćanje velikog poreza.

Uz šut kao u Rubija i obrane kao u Calderona jedino što preostaje je okrenuti se pisanju i snimanju podcasta. Kada na glavnom meniju nije analiza stanja u NBA ligi tada se na njemu nađu burgeri i craft piva.

    Ostavite komentar