Blake Griffin u Detroitu, Tobias Harris u Clippersima!

Blake Griffin u Detroitu, Tobias Harris u Clippersima!

Unatoč činjenici da je sve vodilo ka tome da će ovo trade razdoblje na tržnici proći u miru i tišini, večeras je kao grom iz vedra neba odjeknuo tweet NBA insidera Shamsa Charanie – ekipe Los Angeles Clippersa i Detroit Pistonsa su dogovorile razmjenu igrača, te put Istoka idu Blake Griffin, Willie Reed te Brice Johnson, a u suprotnome smjeru idu Tobias Harris, Avery Bradley, Boban Marjanović te pickovi prve i druge runde koji imaju protekciju do 2020. godine.

Iako je danas plasirana vijest da je Bradley dostupan za trade, Clipperse nitko nije spominjao u tom kontekstu. No, očito se tijekom dana nešto počelo kuhati, te je rezultiralo ovakvom šokantnom razmjenom.

S obzirom na novi petogodišnji ugovor težak 173 milijuna dolara koji su mu na ljeto dali, očekivalo se od Clippersa da će oko Griffina kao kamena temeljca te svog najvećeg superstara pokušati izgraditi ekipu koja će loviti doigravanje. Ipak, novi front office koji predvodi legendarni Jerry West je očigledno uvjerio vlasnika Stevea Ballmera da godine, problemi s ozljedama te težina ugovora mogu više donijeti štete nego koristi momčadi, te da je ovo pravo vrijeme za rebuild. U tom smjeru ide i objava Adriana Wojnarowskog, koji je napisao da je sljedeći prioritet Clippersa tradeati Loua Williamsa i DeAndrea Jordana u zamjenu za pickove.

Kako se čini, ovo je tek početak ludog kraja trade razdoblja u Los Angelesu.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar