Bivši NBA igrač Corey Maggette odbija optužbe o upletenosti u silovanje

Bivši NBA igrač Corey Maggette odbija optužbe o upletenosti u silovanje

Popularno krilo Magica, Clippersa, Warriorsa, Bucksa, Bobcatsa i Pistonsa odbija optužbe Amerikanke Meredith Watson kako ju je silovao tijekom školovanja na sveučilištu Duke. Kevin Draper, Stephanie Saul i Marc Tracy iz The New York Timesa prenose izjavu R.Stantona Jonesa, odvjetnika iz Washingtona koji je odrastao s gospođicom Watson:

“Meredith mi je rekla da je silovana dvaput na sveučilištu. Rekla mi je da je jedan od muškaraca Corey Maggete, košarkaš sveučilišta Duke, to ime sam zapamtio jer sam košarkaški fan.”

Glasnogovornica gospođice Watson, Karen Kessler tvrdi kako je sveučilište bilo obaviješteno o nedjelu Correyja Maggettea, ali je dekan ustanove odgovorio mladu Watson od odlaska na policiju.

Corey Maggete je izašao u javnost sa svojom verzijom događaja:

“preko medija i odvjetnika gospođice Watson sam saznao za optužbe o silovanju. Nikada u životu nikoga nisam spolno napao i kategorički odbijam svaku takvu optužbu.”

Bit će teško ustanoviti okolnosti zločina toliko dugo vremena nakon njegovog navodnog počinjenja, i ostaje nam za vidjeti hoće li popularni Corey Five-oh, bivši štićenik legendarnog Coach K-a, sačuvati svoj obraz nakon okončanja kriminalističke istrage.

Maggette je u svojoj 14 godina dugoj NBA karijeri bilježio prosjeke od 16 poena, 4,9 skokova i 2,1 asistencije po utakmici. Najbolje brojke u karijeri je zabilježio u sezoni 2004-05 kao član Los Angeles Clippersa kada je na 66 utakmica bilježio 22,2 poena, 6 skokova i 3,4 asistencije po utakmici.

28x All-NBA First Team Common Sense

    Ostavite komentar