Bivši GM Warriorsa: Young je u jednom dijelu igre bolji od Curryja

Bivši GM Warriorsa: Young je u jednom dijelu igre bolji od Curryja

Usporedba sa Stephenom Curryjem prati Traea Younga još otkako je igrao sveučilišnu košarku. Oba igrača su nevjerojatni šuteri, imaju sličan stil igre. Ali prema riječima Larryja Rileyja koji radi u Atlanta Hawksima Young je bolji u jednom dijelu igre.

Ima malu prednost nad Curryjem otkako je došao u NBA što se tiče igračkog dijela.

„Jedina stvar u kojoj je bolji od Stepha, je to što je on nešto bolji dodavač“, izjavio je Riley. „Ostalo, Steph ima prednost. Trae i dalje napreduje u ulozi u kojoj bi ga htjeli vidjeti. Uradio je sjajan posao. Nadamo se kako će nastaviti s napredovanjem.

Riley je radio s Golden State Warriorsima u 2009. kada su izabrali Curryja kao ukupno sedmog. On je radio i kao GM jedno vrijeme u Warriorsima, a sada je trenutno s Hawksima i igrao je važnu ulogu u piranju Younga kao ukupno petog.

Ako netko može usporediti ova dva igrača o njihovom potencijalu, onda je to Riley. Young je igrao za sveučilište Oklahoma Sooners gdje je impresionirao s nevjerojatnim šutom. Tako da je bilo teško izbjeći usporedbe s Curryjem.

Young je imao 8,7 asistencija po utakmici u Big 12 konferenciji. To je bio veliki plus za njegov potencijal. Curry je imao 5,6 asistencija po utakmici u trećoj, posljednjoj sezoni za sveučilište Davidson.

Ima samo 21 godinu tako da ima vremena napredovati i postati jedan od najboljih igrača lige. Puno je posla pred njim, ali sigurno ima potencijala pretvoriti se u elitnog igrača.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar