Ben Simmons želi učiti od Magica Johnsona

Ben Simmons želi učiti od Magica Johnsona

Magic Johnson u nedjelju je rekao novinarima kako smatra da pregovori s New Orleans Pelicansima oko zamjene koja je uključivala Anthonyja Davisa nisu bili u dobroj vjeri. Da Lakersi nisu zadovoljni nedavno završenim prijelaznim rokom bilo je za očekivati.

Ono što je uslijedilo puno je zanimljivije. Magic tvrdi da je Ben Simmons, startni razigravač Philadelphia 76-ersa, izrazio želju za sastankom njih dvojice po završetku NBA sezone. Simmons navodno želi savjete iz prve ruke po pitanju igranja na poziciji playmakera kada se radi o, uvjetno rečeno, previsokim igračima.

Ova naizgled bezazlena izjava mogla bi ponovno prouzrokovati probleme za klub iz Los Angelesa koji je u posljednjih 18 mjeseci već dva puta plaćao kazne zbog komentara ili kontakata s igračima koji su bili pod ugovorima s drugim klubovima. Konkretno, radilo se o Giannisu Antetokounmpou i Paulu Georgeu.
Magicovo nonšalantno ponašanje na stranu, novi ugovor koji je potpisao Joel Embiid te potencijalni maksimalni ugovor Jimmyja Butlera mogli bi kod Simmonsa probuditi stvarnu želju za promjenom sredine.

Ostaje i pitanje kompatibilnosti s novopridošlim Tobiasom Harrisom. Iako je GM Sixersa Elton Brand već ranije najavio da će tijekom ljeta Sixersi učiniti sve kako bi postojeću ekipu zadržali na okupu, dok se tinta na ugovorima ne osuši ništa nije sigurno. Lakersi su kao i uvijek atraktivno odredište, a igračke sličnosti između Magica i Simmonsa samo će još više potaknuti nagađanja o mogućoj suradnji.

Nije na odmet istaknuti da Simmonsa zastupa Rich Paul, kao i LeBrona Jamesa te Anthonyja Davisa. Ostaje nam za vidjeti što o svemu tome misle sami Sixersi, ali i NBA liga na čelu s Adamom Silverom.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar