Bazemore i Tolliver u Kingsima, a Ariza, Swanigan i Gabriel u Trail Blazersima

Bazemore i Tolliver u Kingsima, a Ariza, Swanigan i Gabriel u Trail Blazersima

Izvršena treća razmjena u sezoni. Kako prenosi Adrian Wojnarowski, Portland Trail Blazersi su u Sacramento Kingse poslali dva igrača kojima ističu ugovori na kraju ove sezone beka Kenta Bazemorea i krilo Anthonyja Tollivera. Kingsi su u suprotnom smjeru poslali veterana na krilnoj poziciji Trevora Arizu, centra Caleba Swanigana i krilo Wenyena Gabriela. Blazersi su još u Kingse poslali i dva izbora druge runde drafta 2024. i 2025. godine. Zanimljivo je da su se tako Swanigan i Tolliver vratili u momčadi za koje su već nastupali. Ova razmjena ne može biti potvrđena do utorka, jer mora proći 90 dana od potpisa two-way ugovora Gabriela za Kingse (kasnije je ugovor promijenjen u garantirani vrijedan 1,44 milijuna dolara).

Portland trenutačno drži deseto mjesto na Zapadu i to nije nešto što zadovoljava čelnike Blazersa, pa je razmjena razumljiva. Ovom razmjenom zbog razlike u plaćama  Blazersi su uštedjeli na plaćanju poreza. Bazemore će ove sezone zaraditi 19,26 milijuna dolara, Tolliver 2,56 milijuna, zajedno će Kingse koštati 21,82 milijuna dolara. Ariza će zaraditi 12,2 milijuna dolara, Swanigan 2,03 milijuna i Gabriel 1,44 milijuna dolara svi zajedno će Blazerse koštati 15,67 milijuna dolara. Ovom razmjenom Blazersi će uštedjeti 12,56 milijuna dolara (plaće 2,53 milijuna, porezna taksa 10,125 milijuna dolara).

Blazersi sada na 6,129 milijuna dolara iznad porezne granice pa nas ne bi trebalo začuditi ako do kraja deadlinea razmjene još nekog igrača (Hassana Whitesidea,  Rodneyja Hooda, Marija Hezonju ili nekog od igrača pristiglih iz Kingsa). Portland želi playoff, te smatraju da im Ariza može pomoći zbog iskustva (34 godine, titula 2009.godine s Los Angeles Lakersima).

Iako ima ugovor vrijedan 12,8 milijuna dolara i za narednu sezonu, Arizi je ipak garantirano samo 1,8 milijuna ako ga Blazersi otpuste prije 30.lipnja. Nakon tog datuma postaje skroz garantiran.

I Kingsi također žele nastup u playoffu (trenutačno im osmi Memphis Grizzliesi bježe 5 pobjeda), tako da još ima vremena za njih da konsolidiraju redove i krenu u seriju pobjeda. Iako gubitak Arize nije veliki gubitak, ipak je gubitak. Dodat ćemo da Bazemoreu neće biti otkupljen ugovor. Trener Kingsa Luke Walton ga planira koristiti u rotaciji zbog ranijeg poznanstva kako javlja Chris Haynes s Yahoo Sportsa. No vjerojatno se pored Bogdana Bogdanovića, Buddyja Hielda i Coryja Josepha neće naigrati. Također, kemija unutar momčadi nije na visokom nivou, igrači su frustrirani porazima. Možda se nakon ove razmjene nešto promijeni na bolje. Vidjet ćemo koja će momčad bolje proći nakon ove razmjene.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar