Baylor Bearsi po prvi puta NCAA prvaci

Baylor Bearsi po prvi puta NCAA prvaci

Ožujsko ludilo i “travanjski rat” američke sveučilišne košarke su iza nas. Nakon prošlogodišnjeg otkaza, fenomen koji europska košarka ne poznaje u ovom razdoblju novog-normalnog iznjedrio je nove prvake. Sve do sinoć prvopostavljeni Gonzaga Buldozi redom su dobivali sve bitke. Neke pobjede, poput one u polufinalu protiv družine UCLA, posebno su pamtljive.

Jučer su, međutim, izgubivši posljednju bitku izgubili i rat. Rekord neporažene Indiane star četrdeset i pet godina još uvijek je na sigurnom. Upravo u Indianapolisu po prvi puta u povijesti Baylor Bearsi postali su sveučilišni prvaci nadmašivši tako kolege iz davne 1948. godine koji su finalnu utakmicu izgubili.

Sve je bilo jasno već prije prvog tv-timeouta. “Medvjeđa” obrana tjerala je Buldoge na greške u napadu, a Jared Butler, MaCio Teague i Davion Mitchell gotovo da nisu znali za promašaj. Jalen Suggs, junak Gonzage iz polufinalne utakmice rano je ušao u probleme s osobnim pogreškama i Buldozi se do kraja utakmice jednostavno nisu stigli oporaviti. Herojski nastup zaokružio je s 22 poena, ali za svaki njegov napor Baylor je uvijek imao spreman odgovor u vidu postignutog koša.

“Jako je teško ovako završiti bajkovitu sezonu, ali slušajte, Baylor nas je pobijedio. Pobijedili su nas u svakom aspektu igre i zaslužuju puni respekt”, nakon utakmice je izjavio trener Gonzage Mark Few.
Za njega je ovo drugi poraz u finalu nakon onog od Sjeverne Karoline 2017. godine.

S druge strane, za trenera Scotta Drewa ovo je kulminacija napornog rada koji je počeo 2003. godine kada je preuzeo nezahvalnu ulogu preporoditelja košarkaškog programa prepunog skandala. Nakon finalne pobjede 86 – 70 u Teksasu konačno imaju razloga za slavlje.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar