Basketball Camp Croatia: Iskustvo za cijeli život…

Basketball Camp Croatia: Iskustvo za cijeli život…

Basketball Camp Croatia održava se i ove godine!

Po treći put dječaci od 10 do 18 godina moći će u terminima u trajanju od tjedan dana brusiti svoje košarkaške vještine i učiti o tome kako žive, treniraju i pripremaju se profesionalni sportaši.

I ovogodišnje izdanje održava se u termama Tuhelj i Sportskoj dvorani Zabok u dva termina. Prvi je od 27. lipnja do 4. srpnja, a drugi od 4. srpnja do 11. srpnja.

Dječaci će i ove godine moći učiti od najvećih hrvatskih košarkaških imena, a nakon gostovanja igrača kao što su Gordan Giriček, Roko Ukić, Dino Rađa, Damjan Rudež na prva dva izdanja kampa, za ovu godinu sudjelovanje su potvrdili naši internacionalci Rok Stipčević i Kruno Simon.

Uz to, polaznici kampa učit će od brojnih trenera među kojima se nalaze i starija, iskusna imena kao i mladi ambiciozni treneri, a imat će i predavanja o zdravoj prehrani i mentalnim pripremama sportaša.

Svaki polaznik kampa imat će i individualan tretman u vidu ocjena koje im dodjeljuju treneri kao i individualnih smjernica za rad temeljenih na motoričkim i funkcionalnim testiranjima koje provode treneri Invictus Fitness centra, a primit će i posebne upute temeljem individualnog razgovora s psiholozima. Uz to će im se pripremiti i planzdrave prehrane.

Kamp se od većine ostalih izdvaja po uvjetima kako smještaja, tako i kvalitete i spektra treninga s obzirom na to da mladim sportašima daje uvid u nutricionističku i psihološku stranu sportskog života. Također, treninzi se odvijaju u klimatiziranoj dvorani, što i nije baš često za ljetne kampove koji se nerijetko održavaju na vanjskim terenima.

Cilj kampa je polaznicima pružiti uvid u život profesionalnih sportaša na klupskim ili reprezentativnim pripremama, ali uz balansiranje s odmorom i zabavom pa će se tako uz odlaske u akvapark organizirati i kviz večeri, gledanje filmova košarkaške tematike kao i posjet Muzeju Dražena Petrovića.

Basketball Camp Croatia je u prva dva izdanja pohodilo preko 450 mladih košarkaša! Tu je bilo deset gostiju i predavača, a polaznici su, osim iz Hrvatske, stizali iz čak 16 različitih zemalja!

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje: http://www.crobasketcamp.com/

    Ostavite komentar