Atlanta u pregovorima oko Haywarda

Atlanta u pregovorima oko Haywarda

Kada je u javnost izašla informacija da se Boston Celticsi i Gordon Hayward dogovaraju oko produženja roka za njegovu igračku opciju do četvrtka poslijepodne, bilo je očigledno da se nešto “kuha”.

To nešto su čini se Atlanta Hawksi, koji bi željeli dovesti Haywarda putem sign and tradea, javlja Chris Haynes.

Hawksi su u potrazi za drugim razigravačem kojega bi uparili s Trae Youngom, a zdravi Hayward bi bio idealan fit. Njegovo zdravlje je rizik u koji ulazi Atlanta.

Pitanje je što će Celticsi dobiti zauzvrat. Hawksi nisu zainteresirani ubaciti šesti pick s ovog drafta, sudeći po informacijama. Ako Atlanta misli da Clint Capela i John Collins ne mogu igrati zajedno, mogli bi ponuditi Collinsa, ali je još rano prosuđivati mogu li njih dvojica funkcionirati zajedno.

Ako Hayward iskoristi igračku opciju, Atlanta ima prostora na capu za njegov potpis, tako da Boston nema neku prednost. Putem sign and tradea bi nešto dobili, ali ne previše kao u nekim drugim situacijama.

Ipak, teško je očekivati da će Hayward iskoristiti igračku opciju i ostaviti Celticse bez ičega, jer je to mogao napraviti puno ranije i ne bi bilo potrebe za pomicanjem roka.

Hayward je u prošloj sezoni u 52 odigrane utakmice prosječno ubacivao 17,5 poena uz 6,7 skokova i 4,1 asistenciju.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar