Anketa za MVP nagradu: NBA igrači odabrali Hardena

Anketa za MVP nagradu: NBA igrači odabrali Hardena

James Harden ili Giannis Antetokounmpo.

Jedna od najnapetijih MVP utrka u živom sjećanju svela se na najboljeg strijelca lige i na čovjeka koji je žarište na oba kraja terena ekipe s najboljim omjerom u ligi. Odluka nije jednostavna, a ovisno o favoritu jasno se vidi tko što traži ne samo u MVP kandidatu već i u igraču općenito.

Gledajući i slušajući komentare umirovljenih NBA igrača čini se da u velikoj većini prednost daju Giannisu jer igra na “ispravan način” te u oba smjera (napad i obranu). Potreba da James svaku utakmicu igra na najvišoj mogućoj razini, “trpajući” 40-ak poena kako bi Houston Rocketsi bili u prilici pobijediti, igrači “staroga kova” ne doživljavaju kao prednost u nadolazećem doigravanju. Aktivni igrači međutim, dakle oni protiv kojih navedeni dvojac postiže nevjerojatne brojke, ne dijele u potpunosti mišljenje svojih prethodnika.

U anonimnoj anketi The Athletica u kojoj je sudjelovala četvrtina lige između ostalih pitanja (najveći svih vremena, najprecjenjeniji igrač…) postavljeno je i pitanje tko je ovogodišnji MVP NBA lige.

Ovo su rezultati:

1. James Harden (44.3%)
2. Giannis Antetokounmpo (38.9%)
3. Paul George (12.7%)
4. Joel Embiid (1.7%)
5. Kyrie Irving, Damian Lillard, Kawhi Leonard (1%)

Najveće iznenađenje je podatak da oko 15% ispitanih kao Najkorisnijeg igrača lige vidi nekog drugog, a ne Hardena ili Antetokounmpa. Za konačni rezultat uzbudljive MVP utrke morat ćemo pričekati lipanj, ali uskoro kreće ono najuzbudljivije razdoblje u NBA kalendaru. Doigravanje.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar