Alex Len: U Kingsima je sve o momčadi i pobjeđivanju

Alex Len: U Kingsima je sve o momčadi i pobjeđivanju

Ukrajinski centar Alex Len promijenio je sredinu prije trade deadlinea. Dres Atlanta Hawksa zamijenio je onim Sacramento Kingsa.

Len je za The Athletic govorio o razlikama između te dvije momčadi.

Kada sam bio u Atlanti bilo je teško igrati jer znaš da nećeš ući u doigravanje. Igrači na ulasku u utakmicu razmišljaju samo o sebi i svojim poenima. U Sacramentu je sve o momčadi i pobjeđivanju.

Momke ne zanima koliko će poena zabiti, sve je u pobjeđivanju. Svi igraju mnogo čvršće. To olakšava tvoj posao jer su svi mnogo bolji“, rekao je ukrajinski centar.

Len je ove sezone na prosjecima od 8,3 poena i šest skokova. Od dolaska u Sacramento je odigrao devet utakmica tijekom kojih je bilježio 6,6 poena, 7,1 skokova i 1,4 blokade po utakmici.

Ovaj centar je karijeru započeo u Dnipru. Nakon jedne sezone odlučio se na odlazak na koledž u SAD, točnije u Maryland. Nakon dvije godine, 2013., se odlučio prijaviti na draft na kojemu su ga kao peti pick izabrali Phoenix Sunsi. Nakon pet godina u Arizoni potpisao je za Atlantu koja ga je u veljači ove godine uz Jabarija Parkera razmijenila u Sacramento u zamjenu za Dewaynea Dedmona.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar