Alex Abrines u pregovorima sa Barcelonom

Alex Abrines u pregovorima sa Barcelonom

Navijači Barcelone su, uslijed svi priča o velikim transferima diljem Europe, u jednoj od njih zasigurno našli razloge za zadovoljstvo i optimizam. Naime, u Barcu bi mogao stići povratnik iz NBA budući da je Alex Abrines u pregovorima s čelnicima katalonskog kluba. Pregovori su već u tijeku, a prema izvorima koji su bliski kako klubu, tako i igraču, njegov povratak iz dana u dan je sve izvjesniji. Marc Mundet je za RAC1 izvijestio kako je 25-godišnji krilni igrač već dugo na radaru momčadi iz Barcelone, a sada se već dogovaraju uvjeti njegova dolaska. Konkretno dogovora ipak još uvijek nema.

Španjolac je slobodno možemo reći dijete Barcelonine košarkaške momčadi. Već je četiri godine proveo u tom klubu i to u periodu 2012-2016 u kojem je zasigurno najviše naučio i unaprijedio svoju igru. Sudjelovao je u čak 91. Euroligaškom susretu prije nego što je otišao u NBA put Oklahoma City Thundera gdje je zabilježio 185 nastupa. U februaru je odlučio reći zbogom ligi i od tada je slobodan igrač. Abrines je itekako znao ‘prokinuti’ i biti od pomoći za momčad OKC-a, no brojke kažu kako je u protekloj 2018-19 sezoni bio na prosjeku od 5,3 poena i 1,5 skokom u dresu Thundera.

ACB prvak iz 2014. i osvajač Kupa kralja 2013. zasigurno može i hoće napraviti razliku u crveno-plavom dresu ako se dvije strane uspiju dogovoriti. O njegovom potencijalu ne treba puno trošiti riječi jer je kao junior proglašen za MVP-a Europskog juniorskog prvenstva 2011. godine, a kasnije 2016. je uzeo titulu euroligaške zvijezde u usponu. Na konto toga i svojih igara je otišao u NBA, no tamo se ipak nije uspio snaći. Niti prvi, niti posljednji koji tamo nije uspio, ali u Europi može odigrati veliku ulogu. Kasnije, tko zna – možda ga opet vidimo u NBA ligi.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar