Ainge: Hayward se vraća u staru formu, ne možemo očekivati da ubacuje 30 poena svaku utakmicu

Ainge: Hayward se vraća u staru formu, ne možemo očekivati da ubacuje 30 poena svaku utakmicu

Kada je potpisao ugovor s Boston Celticsima, Gordon Hayward je najavljen kao veliko pojačanje. No, u prvom meču u dresu Zelenih, Hayward je pretrpio ozljedu koje se nerado prisjećamo. Nakon dugotrajnog oporavka, višestruki All-Star igrač vratio se na parkete, ali na njegovoj igri pomenuta povreda se itekako osjetila.

Prema riječima Dannyja Aingeja, povreda je prošlost i treba očekivati da onaj Gordon Hayward bude pravi i pokaže brojnim navijačima Celticsa svoju najbolju formu.

“Gordon je na pravom putu da bude onaj stari igrač”, započeo je Ainge pa naglasio da navijači ne trebaju očekivati od Haywarda da bude franšizni igrač poput Larryja Birda ili LeBrona Jamesa jer to nikada prije nije bio.

“Momak je zaista sjajan igrač. Visoka košarkaška inteligencija, osjećaj za dodavanje, zna kreirati za sebe i druge. Riječ je o kompletnom igraču i potreban nam je kao takav.”

Prisjetio se Ainge vremena kada su Celticsi osvojili posljednji naslov gdje su glavne uloge imali Kevin Garnett, Paul Pierce i Ray Allen.

“Imali smo odlične strijelce koji su u našoj ekipi imali dosta slabije brojke u odnosu na prijašnje momčadi gdje su nastupali. Tako da statistika nam nije važna. Ono što je bitno jeste uspjeh ekipe. Tako da Hayward ne mora zabiti 30 poena da bi pobijedili jer to ne očekujemo od igrača koji nam može pomoći na dosta različitih načina”, zaključio je Ainge.

Prethodna sezona Bostona bila je razočaranje za mnoge ljubitelje košarke, no pred Bradom Stevensom se nalazi novi izazov u kojem nema rezultatskog pritiska. A svi znamo koliko Stevens uživa raditi u okruženju kada nema pritiska na svojim plećima.

Masivan poput attacka, zanimljiviji i od Shaqa. Uvalim lakatuŠu u postu bilo domaćem ili gostu. TZ 075

    Ostavite komentar