Ovo nismo očekivali: Raptorsima pare, a Sixersima Richardson i – Emir Preldžić!?

Ovo nismo očekivali: Raptorsima pare, a Sixersima Richardson i – Emir Preldžić!?

Poznato je da se u NBA ligi događaju i razmjene koje iznenade sve, te koje nemaju previše smisla, a večeras smo svjedoci jedne takve.

Naime, Toronto i Philadephia su odradili razmjenu u kojoj su Raptorsi poslali Malachija Richardsona, izbor druge runde 2022. godine te prava na igrača, a zauzvrat su dobili novac. Naizgled bespotrebna razmjena za prenositi, ali je zanimljivost u pravima na igrača.

Naime, 76ersi su ovom razmjenom dobili prava na naturaliziranog Turčina Emira Preldžića, koji nikada nije zaigrao u ligi, ali se može pohvaliti da su njegova prava prošla mnoge ekipe u ligi.

Sve je krenulo 2007. godine, kada je Orlando u zamjenu za Rasharda Lewisa poslao izbor druge runde u Seattle Supersonicse, a oni su taj isti izbor poslali u Phoenix za Kurta Thomasa.

2009. godine, kad je izašao na draft, biran je od strane Phoenixa, te kasnije poslan u Cleveland, iz kojeg je naknadno otišao u Wizardse, Dallas, Indianu te u konačnici u Raptorse. Uostalom, pogledajte sliku za više informacija.

Iako nikad neće odigrati ni minute u ligi, može se jednog dana pohvaliti da je njegovo ime često sudjelovalo u razmjenama.

Nego, tko kaže da moraš otići u NBA da bi bio uključen u razmjenu?

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar